De la idee la bani – Napoleon Hill

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

de la idee la bani napoleon hill

Reflecteaza la faptul ca nu detinem controlul absolut decat asupra unui singur lucru, si acesta este puterea propriilor ganduri !!!” Napoleon Hill

Titlul original si prima aparitie

Think and Grow Rich“, 1937

Comanda online cartea “De la idee la bani”

Despre autor

Napoleon Hill este unul din primii autori de dezvoltare personala si ramane pana azi cel mai important specialist in filozofia succesului. Este cel mai cunoscut autor de psihologie motivationala din toate timpurile. Reporter de profesie, Napoleon Hill a studiat, timp de 20 de ani, stiinta succesului, la indemnul lui Andrew Carnegie – renumitul industrias american, “regele otelului”, considerat cel mai bogat om din lume -, timp in care a intervievat numeroase personalitati: Theodore Roosevelt, Thomas Edison, Alexander Graham Bell, Henry Ford, John D. Rockefeller, Sr.. A fost un excelent consilier pentru doi Presedinti ai SUA – Woodrow Wilson si Franklin D. Roosevelt – si renumiti oameni de afaceri.

Mesajul principal al cartii

Mintea omeneasca poate realiza orice obiectiv pe care il poate concepe si in care crede.” – aceasta este si cea mai reprezentativa fraza a lui Napoleon Hill.

Obiectivul cartii

In cartea “De la idee la bani“, autorul ne dezvaluie un Secret al succesului – ascuns in intreaga carte – si ne ofera un Plan experimentat care ii imbogateste pe oameni, ne arata exact cum sa-l folosim si ne da posibilitatea de a porni imediat la treaba. Acest secret ne ajuta nu doar sa acumulam bogatii uriase, ci si sa ne realizam obiectivele si sa obtinem tot ce dorim de la viata.

Cui ii este adresata cartea

Cartea “De la idee la bani” se adreseaza:

 • in primul rand, celor care vor sa se imbogateasca;
 • apoi, tuturor celor care vor sa obtina succesul – in orice domeniu, nu doar in cel financiar;
 • oamenilor ambitiosi, care vor sa avanseze mai rapid in cariera si sa-si realizeze toate obiectivele – din orice domeniu al vietii: profesional, financiar, personal, social sau spiritual;
 • tuturor celor care vor sa obtina fericirea si linistea sufleteasca.

Prezentare generala a cartii

Cea mai cunoscuta carte motivationala din lume, “De la idee la bani”, este un best-seller al tuturor timpurilor – s-a vandut in 20 de milioane de exemplare numai pana la moartea autorului, in 1970  – si este una dintre cele mai influente si mai celebre carti din intreaga lume. De la publicarea ei initiala din 1937, 42 de editii s-au vandut cu viteza cu care se tipareau.

“De la idee la bani” este o carte deschizatoare de drumuri in literatura motivationala, deoarece majoritatea cartilor de dezvoltare personala care au aparut ulterior, au fost scrise pornind de la aceasta carte de referinta – “De la idee la bani”, sau chiar au fost reformulari ale acesteia.

Aceasta carte cuprinde o adevarata filozofie a succesului, pe care autorul a descoperit-o in urma cercetarilor ce au durat 20 de ani, in care Napoleon Hill a intervievat sau analizat peste 500 de barbati si femei de succes – majoritatea milionari. In urma acestui studiu, autorul a descoperit o serie de principii ale succesului – mai exact, 16 “legi”, pe care le-a inclus in prima sa carte, “Legea succesului”.

Aceste legi sunt condensate in cartea “De la idee la bani”, in care autorul ofera cititorului o filozofie a implinirii personale formata din 13 principii si o formula a succesului, despre care autorul vorbeste de foarte multe ori in carte – numind-o “Secret” al implinirii si succesului, Secret care apare de peste 100 de ori in carte, dar care nu este nicaieri in carte identificat in mod explicit.

Autorul nu precizeaza clar care este acest Secret al succesului, deoarece vrea ca cititorul sa-l descopere singur; astfel, cititorii sunt incurajati sa gaseasca singuri continutul si forma care rezoneaza cel mai bine cu ei insisi. Napoleon Hill ne avertizeaza ca cei care sunt pregatiti sa aplice Secretul, il vor descoperi cel putin o data in fiecare capitol.

Principiile enuntate in aceasta carte sunt la fel de eficiente si valabile in ziua de azi, cum erau la inceputul secolului XX. Milioane de barbati, femei si adolescenti din intreaga lume – care au citit cartea, au descoperit Secretul si l-au aplicat in vietile lor – au dobandit bogatii uriase si si-au transformat visurile in realitate.

Comanda online cartea “De la idee la bani”

Ideile principale ale cartii

Iata cateva dintre ideile principale cuprinse in cartea “De la idee la bani”:

 • Mintea omeneasca poate realiza orice obiectiv pe care il poate concepe si in care crede.
 • Daca vrei sa reusesti in viata, trebuie neaparat: sa iti stabilesti un scop principal – bine definit – in viata, sa-ti dezvolti o dorinta arzatoare de a-l realiza si sa crezi cu tarie ca vei reusi.
 • Succesul este la un pas dincolo de infrangere.
 • Mintea nu cunoaste alte frontiere decat cele pe care le stabilim noi insine.
 • Subconstientul transforma in realitate orice gand pe care il avem de mai multe ori, si pe care il impletim cu emotie si credinta.
 • Fericirea decurge doar din folosirea lucrurilor cu care esti inzestrat.
 • Orice obstacol poarta samanta unui beneficiu mai important decat necazul aparent.
 • Cea mai insemnata forta motivanta a unui barbat este dorinta sa de a satisface o femeie.

Ce te invata aceasta carte

Citind cartea “De la idee la bani”, afli:

 • care sunt cei 5 pasi pentru dobandirea increderii in sine
 • care sunt cei 6 pasi prin care te poti imbogati
 • cum sa elimini frica, ingrijorarea si toate emotiile negative
 • cum sa transformi infrangerile in victorii
 • cum sa iti indeplinesti orice obiectiv – care nu incalca Legile Universale: Legile lui Dumnezeu si drepturile semenilor nostri
 • cum sa dobandesti linistea sufleteasca
 • cum sa-ti folosesti subconstientul pentru a-ti atinge orice obiectiv
 • cum sa-ti dezvolti si sa-ti folosesti imaginatia pentru a te imbogati
 • cum iti poti folosi energia sexuala pentru a deveni un geniu, pentru a te imbogati si a deveni fericit
 • cum sa-ti pregatesti un CV
 • cum sa gasesti slujba care sa-ti placa
 • care sunt cele 11 secrete ale liderilor
 • cum sa-ti intocmesti un plan eficient.

Capitolele cartii

Cea de-a doua editie a cartii “De la idee la bani” a lui Napoleon Hill, aparuta la noi in tara la Editura Curtea Veche in anul 2008, are 17 capitole:

 1. GANDURILE SUNT LUCRURI
 2. Pasul 1 catre imbogatire: DORINTA
 3. Pasul 2 catre imbogatire: CREDINTA
 4. Pasul 3 catre imbogatire: AUTOSUGESTIA
 5. Pasul 4 catre imbogatire: CUNOSTINTELE SPECIALIZATE
 6. Pasul 5 catre imbogatire: IMAGINATIA
 7. Pasul 6 catre imbogatire: PLANIFICAREA ORGANIZATA
 8. Pasul 7 catre imbogatire: HOTARAREA
 9. Pasul 8 catre imbogatire: PERSEVERENTA
 10. Pasul 9 catre imbogatire: PUTEREA MINTILOR SUPERIOARE
 11. Pasul 10 catre imbogatire: MISTERUL TRANSFERULUI ENERGIEI SEXUALE
 12. Pasul 11 catre imbogatire: SUBCONSTIENTUL
 13. Pasul 12 catre imbogatire: CREIERUL
 14. Pasul 13 catre imbogatire: AL SASELEA SIMT
 15. CELE SASE STAFII ALE FRICII
 16. MANUALUL CITITORULUI
 17. SECTIUNEA DE EXAMINARE

Avantaje

 • ideile din fiecare capitol sunt ilustrate prin numeroase exemple
 • informatia din fiecare capitol este structurata foarte bine – sunt folosite chenare, liste si multe sectiuni (subcapitole), ceea ce faciliteaza parcurgerea si intelegerea textului
 • fiecare capitol se incheie printr-un rezumat
 • cartea are la final un “Manual al cititorului“, care explica in detaliu cum trebuie citita, inteleasa si folosita aceasta carte – sunt punctate si explicate cele mai importante idei din fiecare capitol, apoi esti verificat daca ai inteles si retinut corect informatiile
 • tot la finalul cartii gasim o “Sectiune de examinare“, ce contine o serie de teste si proceduri care ne ajuta sa ne evaluam si sa ne vizualizam progresele (prin niste grafice foarte utile); apoi sunt oferite actiunile concrete ce trebuie intreprinse pentru imbunatatirea graficelor
 • la sfarsitul “Sectiunii de examinare”, autorul ne invata cum sa citim rapid si cum sa retinem ceea ce citim, dupa care enumera abilitatile de care putem avea nevoie, abilitati care valoreaza milioane de dolari.

Dezavantaje

Nu i se poate reprosa nimic acestei carti extraordinare, acestui “miracol” numit “De la idee la bani” (“Think and Grow Rich”).

Comanda online cartea “De la idee la bani”

Impresii despre carte

Pe situl Amazon  http://www.amazon.com/Think-Grow-Rich-Napoleon-Hill/product-reviews/0449214923/ref=cm_cr_dp_see_all_btm?ie=UTF8&showViewpoints=1&sortBy=bySubmissionDateDescending gasiti peste 800 de impresii si review-uri ale (unei editii a) acestei carti. Aproape toti oamenii sunt deosebit de impresionati de aceasta carte grozava.

 • Cu adevarat inspirationala! Este cea mai buna carte pe care am citit-o vreodata!”  Avinash Sharma
 • Poti arunca toate celelalte carti despre succes si stabilirea obiectivelor. Daca ar trebui sa cumperi numai o singura carte despre succes, cumpara “De la idee la bani” a lui Napoleon Hill.”  Dennis Hayre

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

3 Responses to De la idee la bani – Napoleon Hill

 1. Ciprian Bud says:

  Am citit varianta in engleza acum vreo 2 ani, dar as vrea sa o citesc si tradusa in romana pentru a asimila mult mai bine informatia.

  Este o carte care necesita timp si nu trebuie sa ne grabim atunci cand o citim doar de dragul de a ajunge la sfarsitul cartii, dupa care sa ne mandrim de cat de repede am citit-o. Cu siguranta este fundatia pe care s-a cladit principiul de dezvoltare personala.

  Felicitari pentru un review foarte reusit!

  PS. Mai recomand “Slight Edge” de Jeff Olson. Am aplicat principiul prezentat in cartea respectiva pe mai multe planuri si mi-a schimbat viata.

 2. Teodor Marin says:

  Interesant, mi-a mai recomandat cineva cartea :)

 3. dorina says:

  Va felicit pentru tot ce faceti pa..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
drumul-spre-succes
Cum isi incep ziua oamenii de succes – 5 lucruri pe care sa le faci dimineata

Puterea magica a intrebarilor
Puterea magica a … intrebarilor

Stabilirea obiectivelor
2 motive pentru care stabilirea obiectivelor NU a functionat pentru tine (pana acum) si cum poti schimba acest lucru

5 tehnici pentru a-ti pastra motivatia
5 tehnici pentru a-ti pastra motivatia si optimismul

Claritatea - un alt factor esential pentru succes
Claritatea – un alt factor esential pentru succes

Close