Starea de moment – una din cheile succesului

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Starea de moment

Ti-am vorbit in acest site despre multe secrete ale succesului: auto-disciplina, claritatea obiectivelor, administrarea excelenta a timpului, etc. Exista insa un ingredient secret al succesului, despre care se vorbeste in general foarte putin, aproape deloc. Este vorba despre un instrument foarte puternic, care te poate ajuta sa muncesti mai usor, mai rapid si mai eficient. Am spus ca te “poate” ajuta, deoarece, fara sa-si dea seama, toti oamenii folosesc acest instrument in munca lor; din pacate, marea majoritate il utilizeaza in defavoarea lor. Din aceasta cauza, viata lor este plina de dezamagiri, esecuri si neimpliniri.

Dar am o veste buna pentru tine! Si tu poti sa te afli printre acei putini oameni de pe planeta care cunosc puterea acestui instrument si o folosesc (in mod constient) pentru a-si realiza obiectivele. Tot ce trebuie sa faci este sa constientizezi importanta acestui subiect si sa-l folosesti permanent in avantajul tau. Acest ingredient secret al succesului a fost descoperit publicului larg de catre expertul numarul 1 in lume in psihologia succesului si a schimbarii – Anthony Robbins – in cartile sale “Descopera forta din tine” (“Awaken the Giant Within”) si “Putere nemarginita”.

Este vorba despre puterea uriasa a starii de moment. Starea de moment este unul dintre cele mai puternice instrumente de dezvoltare personala descoperite vreodata, instrument care – daca stii cum sa-l folosesti in avantajul tau – te va ajuta sa-ti indeplinesti obiectivele mai mult si mai repede decat orice alta informatie. Starea de moment se poate schimba intr-o clipa si atat de usor, incat te vei intreba cum de n-ai descoperit aceasta strategie facila de realizare a obiectivelor pana acum. In acest articol iti voi dezvalui puterea coplesitoare a starii, precum si metode prin care poti folosi starea de moment pentru a te apropia cu o viteza uimitoare de obiectivele pe care ti le-ai propus.

Atat de diferit, si totusi acelasi !

Probabil ai observat de multe ori pana acum ca, atunci cand desfasori o oarecare activitate – intelectuala sau fizica -, uneori ai un spor nemaipomenit, iti vin idei remarcabile una dupa alta, esti plin de entuziasm si energie pozitiva, esti foarte optimist si increzator in fortele proprii, reusesti sa te concentrezi asupra sarcinii respective si esti foarte eficient – realizezi foarte mult intr-un timp foarte scurt si, pe langa toate acestea, la sfarsitul activitatii nu te simti deloc obosit si te intrebi cand a zburat timpul atat de repede.

Dar sunt sigur ca ai avut si zile mai putin fericite, cand trebuia sa te apuci de o sarcina importanta si tot amanai, deoarece “nu aveai niciun chef” – nu erai in “starea potrivita”. Te simteai epuizat (uneori fara motiv), erai plictisit, pesimist, negativist, ingrijorat, poate chiar disperat. Chiar daca te apucai intr-un tarziu de lucru, nu aveai niciun spor.

Te asigur ca diferenta dintre rezultatele pe care le-ai avut in cele doua tipuri de situatii nu se datora experientei, nici abilitatilor tale – deoarece acestea erau aceleasi -, ci se datora in exclusivitate starii in care te aflai in acel moment. Asadar, cred ca te-am convins astfel de puterea covarsitoare pe care o are starea in care esti la un moment dat, asupra eficientei tale si a rezultatelor pe care le obtii.

Starea de moment e secretul oamenilor de succes

Oamenii de succes sunt persoane care isi folosesc si isi modeleaza permanent starea de moment in avantajul lor. Acesti oameni isi schimba mereu in mod constructiv starea de moment astfel incat aceasta sa-i sprijine in indeplinirea obiectivelor lor, si nu sa-i impiedice. Oamenii care reusesc in viata isi controleaza in fiecare clipa starea de moment si nu o lasa la voia intamplarii. Ei nu “asteapta” o stare favorabila – caci asteptarea aceasta ar putea dura la nesfarsit, ci o “creeaza” in mod constient.

Ceea ce este extraordinar in privinta starii de moment este faptul ca si tu iti poti modifica in orice moment starea si te poti transpune intr-o fractiune de secunda intr-o stare favorabila indeplinirii obiectivelor tale. Da, ai citit bine, e suficienta o fractiune de secunda pentru ca tu sa treci dintr-o stare negativa si nefavorabila intr-una pozitiva, favorabila si absolut necesara indeplinirii obiectivelor tale – totul este sa stii cum iti poti modifica starea in mod constructiv si sa o faci neintarziat !!!

Modificarea constructiva a starii de moment

Pentru a-ti modifica starea in care te afli la un moment dat, sunt atat de multe posibilitati incat doar daca nu vrei, nu reusesti sa ti-o schimbi. Eu iti prezint in continuare cele mai importante modalitati constructive de schimbare a starii, lasandu-te pe tine sa le descoperi pe celelalte care ti se potrivesc.

Ai remarcat probabil ca am folosit de multe ori in acest articol expresia “modalitati constructive de schimbare a starii”. De ce “constructive“? Pentru ca toti oamenii au tendinta innascuta de a-si modifica starea intr-una care sa-i faca sa se simta bine, dar, din pacate, multe persoane apeleaza la metode distructive de schimbare a starii: mancat exagerat, fumat, consum exagerat de dulciuri, pierdut vremea, etc.

Diferenta dintre oamenii de succes si oamenii de rand consta tocmai in calitatea metodelor de schimbare a starii pe care le folosesc. Astfel, cei care reusesc isi aleg intotdeauna metodele care sa-i determine sa indeplineasca cu multa placere si entuziasm sarcinile pe care le au de facut, si nu metode care le afecteaza sanatatea, indepartandu-i in final de obiectivele propuse.

Pe langa constructive si distructive, o alta clasificare imparte modalitatile de schimbare a starii in urmatoarele 2 categorii, in functie de specificitatea lor: metode generale si particulare.

1. Metode constructive generale de schimbare a starii de moment

Acestea ajuta pe oricine sa acceada la cele mai puternice stari pozitive. Din aceasta categorie fac parte toate instrumentele puternice pe care ti le-am prezentat pana acum pe acest site: stabilirea si rescrierea obiectivelor, planificarea, vizualizarea, repetarea afirmatiilor pozitive, revederea caietului cu obiective, citirea cartilor de dezvoltare personala, ascultarea audiobook-urilor motivationale, etc. Daca ai pus in aplicare sfaturile pe care ti le-am dat pana acum, ai observat cu siguranta faptul ca aceste instrumente au puterea incredibila de a-ti schimba starea de moment, de a te transpune cat ai clipi intr-o stare pozitiva, plina de entuziasm si energie, stare care te apropie cu repeziciune de obiectivele propuse – in baza Legii Atractiei.

O alta metoda generala excelenta de schimbare constructiva a starii de moment o constituie exercitiile fizice – de inviorare (dimineata), alergat, gimnastica (aerobica), mers pe bicicleta, etc. – acestea pun sangele in miscare, oxigeneaza creierul si astfel starea ta se schimba instantaneu in bine.

2. Metode constructive particulare de schimbare a starii de moment

Acestea sunt specifice fiecarei persoane. Pe acestea trebuie sa le descoperi tu – ATENTIE !!! ma refer doar la modalitatile constructive !!! Iata cateva sugestii: ascultarea melodiilor preferate, dansatul, practicarea sportului favorit, practicarea hobby-urilor, imbogatirea cunostintelor in domeniul de care esti pasionat, citirea cartilor preferate, etc.

ATENTIE !!! NU EXAGERA cu modalitatile de schimbare a starii !!!

Trebuie sa ai mare grija sa nu exagerezi cu aceste modalitati de schimbare a starii! Adica, dupa ce ai ajuns in starea dorita (de energie nestavilita, entuziasm, creativitate, etc.), ocupa-te de ceea ce e important pentru tine, nu pierde toata ziua numai cu modalitatile; acestea sunt necesare doar pentru a-ti schimba starea, nu trebuie sa-ti ocupe tot timpul! Imediat ce ai ajuns in starea potrivita, treci la treaba !!!

CE trebuie sa FACI :

Iata ce trebuie sa faci pentru a putea stapani corect acest ingredient secret al succesului:

  1. Intocmeste-ti cat mai curand o lista generala cu modalitati prin care iti poti schimba – in mod constructiv !!! – starea de moment, intr-una pozitiva, plina de o energie debordanta, entuziasm si creativitate. Te sfatuiesc sa scrii la inceputul listei modalitatile generale (scrierea obiectivelor, planificarea, vizualizarea, afirmatiile pozitive, etc.), apoi le scrii pe cele particulare.
  2. Alcatuieste-ti liste particulare de modalitati de schimbare constructiva a starii de moment, corespunzatoare fiecarei stari necesare, selectandu-le din lista generala pe cele potrivite. Pentru asta, e bine sa alegi din lista generala mai intai acele modalitati care te transpun in starea de care ai nevoie cel mai mult in acel moment. De exemplu, atunci cand trebuie sa desfasori o anumita activitate intelectuala, ai nevoie bineinteles de optimism, energie nestavilita si entuziasm (aceste sentimente ar trebui de fapt sa le ai mereu), dar ai mai cu seama nevoie de creativitate. De aceea, include in lista particulara de modalitati pentru acea activitate intelectuala numai acele metode care te ajuta sa fii creativ. Daca de exemplu trebuie sa desfasori o activitate fizica, ai nevoie mai ales de energie debordanta, de aceea in lista corespunzatoare vei include modalitatile datatoare de energie.
  3. Ori de cate ori te simti intr-o stare “proasta” (esti lipsit de vlaga, nu ai chef de treaba, esti pesimist, nu ai spor, esti somnoros, etc.) sau daca nu esti in starea corespunzatoare activitatii pe care trebuie sa o desfasori in acel moment, uita-te la lista generala sau la listele particulare si foloseste modalitatile constructive de acolo. Iti recomand sa folosesti mai ales modalitatile generale (cele referitoare la dezvoltarea personala), deoarece acestea te apropie foarte repede de obiectivele tale si de succes.
  4. Imbogateste-ti permanent listele de modalitati! Ori de cate ori descoperi o noua modalitate constructiva de schimbare a starii, adaug-o in lista generala si in listele particulare corespunzatoare.

Importanta starii de moment si metode inedite de schimbare a ei

Despre puterea uriasa a starii de moment si modalitatile inedite de construire a unei stari de moment extraordinar de eficiente si productive vorbeste chiar expertul care le-a dezvaluit publicului largAnthony Robbins – in seria de videoclipuri de pe YouTube.com “Best lessons from Antrony Robbins. Personal Development”. Includ in acest articol doar prima parte a acestei serii si iti recomand sa le vizualizezi si pe celelalte 17 parti. Toate sunt in limba engleza, nu au subtitrare.


Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

One Response to Starea de moment – una din cheile succesului

  1. Iuliana says:

    Ce ne facem atunci cand nu avem starea potrivita pentru a ne schimba starea actuala?:)).Sunt momente cand iti vine doar sa stai pe canapea la TV si sa nu mai faci nimic.Te simti atat de epuizat incat numai gandul sa faci exercitii fizice, sau sa citesti o carte motivationala, te repugna si mai mult.Cred ca starile de moment ar trebui traite cat mai natural, fara retete de succes.Ce inseamna asta?Cand simt sa lenevesc, sa lenevesc, sa ma relaxez cum simt eu in momentul acela, fara gand la obiective si la sarcinile ce urmeaza a fi indeplinite.Eu am facut asta si vreau sa spun ca a functionat foarte bine.Dupa 2-3 zile de pauza totala, detasare completa, sa vezi ce chef aveam eu sa ma pun in actiune si sa muncesc sa imi indeplinesc obiectivele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
tata-bogat-tata-sarac
Review: Tata bogat, tata sarac – Robert Kiyosaki

Dorinta si Esecul
Dorinta si Esecul

Claritatea - un alt factor esential pentru succes
Claritatea – un alt factor esential pentru succes

Luca Dezmir - Iesi din labirint
Luca Dezmir – Iesi din labirint

Top 10 carti de dezvoltare personala
Top 10 carti motivationale

Close