Cei 7 pasi pentru indeplinirea oricarui obiectiv

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Cei 7 pasi pentru indeplinirea oricarui obiectiv

Formula succesului

In acest articol va voi prezenta formula in 7 pasi a lui Brian Tracy pentru indeplinirea oricarui obiectiv. Nu este vorba de o formula magica a succesului sau de niste sfaturi pe care nu le-ati mai intalnit pana acum. Ce va voi prezenta in continuare reprezinta 7 pasi simpli, dar foarte eficienti, care, daca ii veti aplica si ii veti respecta, va vor ajuta sa va indepliniti aproape orice obiectiv.

Fiecare dintre acesti 7 pasi va poate ajuta sa va dublati productivitatea si rezultatele pe care le obtineti in acest moment. Insa, folositi impreuna, acestia alcatuiesc una dintre cele mai puternice formule pentru indeplinirea obiectivelor.

Pasul 1: Stabiliti cu exactitate ce va doriti

Am mai discutat despre importanta acestui fapt si in alte articole, insa acest pas reprezinta unul dintre pasii esentiali pentru realizarea oricarui obiectiv pe care vi-l propuneti si de aceea il voi relua pe scurt in cele ce urmeaza.

Claritatea este una dintre cele mai des intalnite calitati ale oamenilor de succes. Acestia stiu cu exactitate ceea ce doresc sa realizeze si intotdeauna isi stabilesc obiective si isi construiesc planuri foarte clare si detaliate, nelasand nimic la voia intamplarii. Pentru a va indeplini obiectivele, trebuie mai intai sa stabiliti care sunt acestea si apoi sa va construiti un plan pe care sunteti dispus sa-l urmati pentru a obtine ceea ce v-ati propus.

Stephen Covey spunea “inainte de a incepe sa urcati pe scara succesului, asigurati-va ca este rezemata de cladirea care trebuie” (en.: “Before you begin scrambling up the ladder of success, make sure that it is leaning against the right building”). Altfel spus, inainte de a incepe sa faceti un anumit lucru, asigurati-va ca ceea ce faceti va ajuta sa va indreptati catre indeplinirea obiectivelor propuse.

Multe persoane isi stabilesc mai intai un obiectiv, apoi pe masura ce trec la indeplinirea planului de actiune, uita care era de fapt scopul initial si astfel sfarsesc facand anumite lucruri care nu mai au nicio legatura cu ceea ce si-au propus la inceput. Ambrose Bierce spunea “fanatismul este (inseamna) intensificarea eforturilor, dupa ce scopul dumneavoastra a fost uitat” (en.: “Fanaticism is redoubling your efforts, after your aim has been forgotten”). Si pentru a nu face aceasta greseala, stabiliti-va mai intai cu exactitate ceea ce va doriti sa realizati, alcatuiti-va un plan de actiune si apoi, dupa ce treceti la implementarea planului stabilit, opriti-va din cand in cand sa analizati ceea ce faceti, convingandu-va astfel de faptul ca sunteti pe drumul cel bun.

Pasul 2: Stabiliti-va obiectivele in scris

Daca ati citit articolul despre stabilirea obiectivelor, atunci cu siguranta cunoasteti importanta stabilirii in scris a lucrurilor pe care doriti sa le realizati. Dupa cum am mentionat si in acel articol, aceasta este una dintre principalele diferente dintre un vis sau o speranta si un obiectiv: obiectivul trebuie sa fie in scris si cat mai detaliat.

In momentul in care va notati scopul principal pe o foaie de hartie, va mariti foarte mult sansele de a-l realiza, deoarece transformati energia in actiune. Actiunea inseamna miscare, iar miscarea inseamna impuls, iar impulsul este acela care va va ajuta sa va indreptati spre indeplinirea obiectivului propus.

Pasul 3: Stabiliti un termen limita

Daca nu va propuneti un deadline, sau un termen limita, pentru a obtine obiectivul ales la pasul numarul 1, veti avea tendinta sa amanati, sa cautati tot felul de scuze si motive pentru a nu face ceea ce trebuie ca sa va duceti planul la bun sfarsit si, in final, veti constata ca de fapt nu ati realizat ceea ce v-ati dorit, ajungand astfel la concluzia eronata ca stabilirea obiectivelor nu are niciun rost. Trebuie sa va propuneti sa va indepliniti scopul pana la o anumita data si sa acceptati intreaga responsabilitate pentru consecintele pe care le va avea neindeplinirea obiectivului pana la data stabilita.

In articolul urmator vom discuta despre ceilalti 4 pasi ai acestei formule.

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Perseverenta cheia succesului - Nu renunta niciodata
Nu renunta niciodata – Perseverenta, una dintre cheile succesului

3 tehnici pentru a deveni mai bun in managementul timpului
3 tehnici pentru a deveni mai bun in managementul timpului

Luca Dezmir - Iesi din labirint
Luca Dezmir – Iesi din labirint

Legea lui Parkinson
Legea lui Parkinson

cele-mai-bune-carti-dezvoltare-personala
Cele mai bune carti de nutritie, sanatate, psihologie, filozofie, spiritualitate si relatii

Close