Puterea subconstientului

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Puterea subconstientului

Puterea subconstientului

Probabil ati auzit foarte mult in ultima vreme discutandu-se despre puterea subconstientului. Insa ce reprezinta de fapt subconstientul? Foarte putini oameni pot sa-l defineasca sau sa vorbeasca despre el si aceasta se datoreaza faptului ca subconstientul nu se vede, nu se atinge, nu se poate percepe prin niciunul din cele 5 simturi si de aceea notiunea de subconstient este greu de definit.

De exemplu, aceeasi situatie o intalnim si in cazul Legii Atractiei. Deoarece nu se poate percepe, este greu de acceptat de unele persoane. Insa Bob Proctor vine cu un argument foarte interesant, in prima parte a documentarului “Secretul”. Faptul ca nu putem observa un anumit lucru cu ajutorul celor 5 simturi, nu inseamna ca trebuie sa negam existenta sa.

Puterea extraordinara a subconstientului tau – Joseph Murphy

Joseph Murphy a scris o carte foarte interesanta, intitulata “Puterea extraordinara a subconstientului tau”. In aceasta carte, autorul prezinta metode practice prin care putem folosi puterea subconstientului pentru a obtine prosperitate, pentru a dobandi succesul, legatura dintre subconstient si miracolele somnului, cum ne putem folosi de puterea subconstientului pentru a deveni mai fericiti, pentru a avea relatii mai bune cu cei din jur si pentru a inlatura teama.

Dupa cum am spus, subconstientul este greu de definit, desi se cunoaste modul in care actioneaza acesta. Ideea de baza este aceea ca subconstientul reactioneaza la gandurile, emotiile si sentimentele pe care le traim si asupra carora ne concentram. De fapt, vizualizarea, afirmatiile pozitive si autosugestia, toate acestea, sunt modalitati prin care ne putem alimenta subconstientul cu ganduri si imagini pozitive care sa ne ajute sa ne imbunatatim viata si sa realizam ceea ce ne propunem.

Suntem in posesia celei mai bogate comori

Ceea ce trebuie noi sa intelegem este faptul ca adevarata bogatie se afla in propria noastra fiinta. Daca dorim sa realizam ceva, nu trebuie sa cautam solutiile in alta parte, ci trebuie sa cautam in interior, deoarece acolo se afla raspunsul tuturor intrebarilor pe care ni le punem.

Se spune ca subconstientul cunoaste rezolvarea oricarei probleme. Exista numeroase cazuri in care anumiti pacienti s-au vindecat de boli incurabile sau “au invins” paralizia, fara medicamente, tratamente sau interventii chirurgicale. Multe din aceste vindecari miraculoase nu au putut fi explicate de medicina si singura varianta unanim acceptata ramane aceea ca toate aceste miracole se datoreaza credintei si puterii subconstientului.

Diferenta dintre constient si subconstient este aceea ca mintea constienta rationeaza, in timp ce subconstientul este impersonal, nu are capacitatea de a alege, nu face diferenta intre o afirmatie pozitiva si una negativa, ci accepta orice idee pe care i-o transmitem. De aceea este esential sa incercam sa pastram tot timpul o atitudine mentala pozitiva si sa incercam sa inlocuim gandurile negative cu ganduri pozitive.

In articolele urmatoare vom discuta mai in amanunt despre puterea subconstientului si cum o puteti folosi pentru a obtine succesul si pentru trai viata pe care v-o doriti.

As vrea sa inchei cu un citat de-al lui Robert Collier, care spunea ca “Mintea subconstienta nu are simtul umorului, nu glumeste si nu face diferenta intre realitate si un gand imaginar. Ceea ce continuam sa gandim, se va manifesta in viata noastra.”

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

2 Responses to Puterea subconstientului

 1. Nicu says:

  Foarte interesant articolul, problema este ca peste 70 la suta din populatie nu stie sa faca diferenta dintre Constient si Subconstient.
  Acum 20 de ani o profesoara mia spus ca in fiecare om doarme cate un porc, si abia dupa 15 ani am inteles ca Constientul este cel care se incapatineaza vehement si ia decizii pripite in aproape tot ceea ce vram sa facem in viata.
  Cunosc multe despre puterea subconstientului dar nu e cazul sa fac un roman din asta.
  Ma intereseaza orice articol in privinta asta.
  Mult cucces in continuare !

 2. sebastian says:

  Intr-adevar este foarta importanta acesta informatie .Si eu stat si ma gandesc uneori cat de important este gandesti lucrurile inainte de a arunca niste vorbe in vant.

  Salutari,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Legea lui Parkinson
Legea lui Parkinson

Importanta stabilirii obiectivelor
Importanta stabilirii obiectivelor

Faceti ceea ce va doriti cu adevarat
Faceti ceea ce va doriti cu adevarat

Brian Tracy - Stabilirea obiectivelor - Partea 1
Brian Tracy – Stabilirea obiectivelor – Partea 1

Trasaturile oamenilor de succes
Trasaturile oamenilor de succes

Close