Formula succesului absolut

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Formula succesului absolut

Patru pasi pentru succes

Rasfoiam astazi printre niste dosare in care tin conspectele programelor si cartilor de dezvoltare personala pe care le-am citit si ascultat in ultimii ani si am dat peste niste foi pe care notasem cateva din ideile care mi-au placut din cartea lui Tony Robbins, Descopera forta din tine.

Daca nu ati citit aceasta carte, v-o recomand cu caldura. Este o carte extraordinara, ce contine foarte multe informatii, sfaturi si exercitii utile si practice, pe care le puteti aplica imediat si ale caror rezultate le puteti observa inca din prima zi. Este una dintre cele mai complexe carti de dezvoltare personala, cuprinzand foarte multe domenii, precum sistemul de convingeri, valori si principii, concentrarea fortelor, metode de modelare a vietii si multe altele.

Insa, nu am de gand sa fac o prezentare a cartii in acest articol (probabil intr-un articol viitor), ci as vrea sa va prezint Formula Succesului Absolut pe care o recomanda Tony Robbins in aceasta carte. La fel ca toate tehnicile si principiile dezvoltarii personale, aceasta formula este una simpla, insa, daca o veti aplica, cu siguranta va va schimba viata.

Aceasta formula cuprinde 4 pasi:

  1. Hotarati-va ce va doriti
  2. Treceti la fapte
  3. Observati ce merge si ce nu
  4. Schimbati abordarea pana ce obtineti ceea ce va doriti

Pasul 1: hotarati-va ce va doriti cu adevarat

Dupa cum probabil ati observat deja, aproape toate programele de dezvoltare personala incep cu aceasta recomandare: trebuie sa va hotarati ce va doriti cu adevarat sa realizati. Acesta este punctul de start al oricarei schimbari pe care doriti s-o faceti in viata dumneavoastra. Dupa cum spune Brian Tracy, nu puteti nimeri o tinta pe care n-o vedeti, sau altfel spus, nu puteti obtine ceva ce nu stiti exact ce este sau cum arata. Si aici intervine stabilirea obiectivelor.

Mai intai stabiliti-va cel putin un obiectiv principal pentru fiecare din cele 5 domenii: financiar, relational, mental, fizic si spiritual. Apoi, alegeti dintre toate aceste obiective pe acela care va va oferi cea mai mare satisfactie atunci cand il veti realiza. Trebuie neaparat sa aveti un singur obiectiv principal. Nu puteti avea doua sau mai multe. Alegeti-l pe acela pe care va doriti sa-l realizati cel mai mult in acest moment.

Pasul 2: treceti la fapte

Desi stabilirea obiectivelor este un factor esential pentru succes, nu veti realiza nimic atat timp cat nu treceti la fapte. Multe programe de dezvoltare personala nu acorda o foarte mare atentie acestui lucru, pentru ca este ceva ce poate parea evident. Bo Bennett spune ca un vis devine obiectiv atunci cand actionam, cand facem ceva pentru a-l duce la indeplinire. Astfel, degeaba v-ati stabilit obiectivele la pasul anterior, daca nu faceti nimic pentru a le obtine.

Un motiv pentru care unele persoane spuneau ca nu a functionat pentru ele principiul vizualizarii este ca nu au trecut la fapte. In Secretul se pune foarte mare accent pe vizualizare, principiul recunostintei, gandirea optimista si altele, insa se omite explicarea importantei trecerii la actiune. Vom dezbate mai pe larg acest subiect intr-un articol viitor.

Pasul 3: Observati ce merge si ce nu

Are Jack Canfield un program foarte interesant “Transformati-va visele in realitate” (“Make your dreams come true”) in care explica cat de important este sa observati ce rezultate obtineti si sa raspundeti la feedback-urile pe care le primiti pe parcurs. Multe persoane isi stabilesc un anumit obiectiv, isi schiteaza un plan si trec la actiune fara a se mai opri, insa, din cand in cand, sa analizeze daca sunt pe drumul cel bun sau nu. Astfel, realizeaza peste ceva timp ca, desi s-au straduit, nu au reusit sa realizeze ce si-au propus.

Cu siguranta, pe masura ce veti incerca sa realizati ceva de dimensiuni mai mari, veti implementa diverse idei si metode pe care le-ati descoperit pe parcurs, insa trebuie sa fiti atenti ca, din cand in cand, sa dedicati ceva timp studiind ceea ce faceti si observand ce merge si ce nu.

Pasul 4: schimbati abordarea pana obtineti ceea ce va doriti

Se spune ca nimic nu poate sta in calea unui om hotarat. Astfel, daca v-ati ales obiectivul cel mai important si v-ati decis sa faceti tot ce va sta in putinta pentru a-l realiza, cu siguranta il veti obtine. Insa, atunci cand observati ca lucrurile nu merg tocmai cum v-ati dorit dumneavoastra, reganditi strategia, schimbati abordarea, faceti-va un nou plan de actiune si apucati-va de treaba imediat.

Un mare general spunea ca, in mare parte, planurile de batalie trebuie schimbate dupa primul contact cu inamicul, pentru ca de multe ori apar chestii neprevazute, care n-au fost luate in calcul in planul initial. La fel si dumneavoastra trebuie sa va reganditi din cand in cand strategia, sa eliminati acele lucruri care nu dau rezultate si sa implementati alte idei, pana cand, intr-un final, veti obtine ceea ce v-ati propus.

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
programare neuro lingvistica
Introducere in NLP | Exercitiu video | Curs NLP Practitioner

Autodisciplina
Autodisciplina

5 pasi pentru a realiza schimbari pozitive de durata
5 pasi pentru a realiza schimbari pozitive de durata

Managementul Timpului
Managementul Timpului

Ce reprezinta dezvoltarea personala
Ce reprezinta dezvoltarea personala

Close