Puterea magica a … intrebarilor

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Puterea magica a intrebarilor

In acest articol iti voi dezvalui un instrument extrem de puternic de schimbare a starii si, implicit, de indeplinire a tuturor obiectivelor pe care ti le propui (spun aceasta intrucat cred ca te-ai convins deja de puterea imensa a starii de moment; daca nu, atunci iti recomand cu caldura sa citesti in cartile lui Anthony Robbins – “Puterea nemarginita” si “Descopera forta din tine” – despre puterea starii si despre principiile de administrare a starii de moment. Oricum, voi acoperi aceste topicuri in articolele viitoare).

Intrucat sunt foarte multe de spus despre intrebari, acest articol este unul introductiv, urmand ca sa detaliez alte aspecte ale intrebarilor in articolele urmatoare.

Intrebarile ne modeleaza gandirea

Cred ca ai inteles pana acum din articolele pe care le-am publicat ca puterea magica a gandului reprezinta Cheia Succesului. In cartea sa “Descopera forta din tine“, Tony Robbins descrie foarte bine puterea imensa pe care o au intrebarile pe care ni le punem – constient si inconstient – de a ne modela gandurile. De fapt, gandirea in sine este un proces continuu de evaluare, in care te intrebi si raspunzi la intrebari. Noi toata ziua ne punem intrebari si raspundem la ele. Important este sa ne punem intrebarile corecte.

Efectele intrebarilor

Pentru a te convinge de puterea colosala pe care o au asupra ta intrebarile pe care ti le pui, iti voi prezenta mai jos ce pot face intrebarile pentru tine:

1. iti schimba imediat centrul atentiei

Pentru ca te vei focusa imediat pe raspunsul la intrebare, deoarece “Cel ce-si pune intrebari nu poate evita raspunsurile.” (proverb camerunez) In consecinta, prin schimbarea focusului, intrebarile …

2. iti sporesc instantaneu nivelul de energie!

De aceea este bine ca, atunci cand esti deprimat sau doar lipsit de vlaga, sa iti pui intrebari datatoare de energie, adica intrebari care sa te determine sa te concentrezi asupra lucrurilor pozitive din viata ta, asupra lucrurilor care te pasioneaza si te entuziasmeaza.

Dimineata, cand te trezesti, este stiut faptul ca lucrurile asupra carora te concentrezi initial determina in mare masura felul in care te simti intreaga zi. Astfel, cel mai bun lucru pe care il poti face dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit, este sa iti faci “o infuzie de energie pozitiva“. Cel mai bun mod in care poti face aceasta este folosind uriasa putere a intrebarilor. Iata un set formidabil de 7 intrebari datatoare de energie, la care este recomandat sa incerci sa raspunzi mai ales dimineata (aceste intrebari sunt luate din cartea lui Anthony Robbins: “Descopera forta din tine”). Aceste intrebari valoroase ne ajuta sa fim mai fericiti, mai mandri, mai recunoscatori, mai entuziasmati. E bine sa gasesti cel putin 3 raspunsuri la fiecare intrebare; daca nu poti raspunde la vreo intrebare, atunci inlocuieste “sunt” cu “as putea fi” sau “ar putea”.

Intrebari datatoare de energie dimineata:

 1. De ce anume sunt fericit in viata mea de acum?
 2. De ce anume sunt entuziasmat?
 3. De ce anume sunt mandru?
 4. De ce anume sunt recunoscator?
 5. De ce anume ma bucur?
 6. In ce anume ma implic?
 7. Pe cine iubesc? Cine ma iubeste?

Intrebari datatoare de energie seara:

 1. Ce am daruit astazi?
 2. Ce am invatat astazi?
 3. In ce fel ziua de astazi a adus ceva in plus calitatii vietii mele sau cum pot folosi ziua de astazi ca pe o investitie in viitorul meu?
 4. Poti repeta Intrebarile de dimineata.

3. iti ofera garantat solutii la problemele tale!

Intrebarile au puterea uimitoare de a modifica resursele de care dispunem. Evident, calitatea solutiilor oferite depinde in mod direct de calitatea intrebarilor puse! Asa ca atentie la ce intrebari iti pui! Tony Robbins prezinta in cartea sa un set de 5 intrebari care rezolva problemele:

Intrebari pentru rezolvarea problemelor:

 1. Ce e nemaipomenit in aceasta problema?
 2. Ce nu este perfect inca?
 3. Ce sunt dispus sa fac pentru a obtine ceea ce vreau?
 4. Ce sunt dispus sa nu mai fac pentru a obtine ceea ce vreau?
 5. Cum as putea sa ma bucur de toate acestea pe parcurs, in timp ce fac ceea ce este necesar pentru a obtine ce vreau?

Intrebarile potrivite iti pot schimba esecurile in realizari. Cand ai un esec (termenul “esec” este destul de relativ, dupa cum zice Tony Robbins, nu exista “esec”, ci numai “rezultate”) sau cand lucrurile nu au mers asa cum ti-ai dorit, cea mai buna intrebare pe care ti-o poti pune este: “Ce pot invata din asta? Cum pot folosi aceasta experienta in avantajul meu? Care este lectia care se ascunde in spatele acestui insucces?“. Nu uita: “Orice esec ascunde samanta unui beneficiu echivalent sau chiar mai mare!” (Napoleon Hill).

4. iti modifica convingerile pe care le ai!

Prin intrebari corect puse, iti poti crea suficiente parghii pentru a scapa de convingerile care te “trag inapoi” si iti poti crea convingeri noi, stimulatoare, care sa te ajute sa-ti atingi obiectivele propuse.

Convinge-te de puterea intrebarilor!

Pentru a te convinge de puterea imensa a intrebarilor, iata ce iti sugerez sa faci:

 • pune-ti in fiecare dimineata si seara intrebarile datatoare de energie (cele de dimineata e bine sa ti le pui si ori de cate ori te simti deprimat);
 • identifica in viata ta neajunsurile cu care te confrunti (fie ca e vorba de probleme financiare sau emotionale) si incepe sa le rezolvi folosind intrebarile care rezolva problemele;
 • identifica in viata ta modul in care intrebarile “destructive” (care iti “fura” energia pozitiva si te incarca, in schimb, cu energie negativa) te-au pagubit si inlocuieste-le cu intrebari de o calitate ridicata. Observa efectul!

In articolele urmatoare iti voi prezenta mai multe exemple de situatii concrete in care intrebarile realmente “fac minuni”, exemple celebre de intrebari puternice, precum si un prgram in 5 pasi prin care poti intra in posesia puterii uriase a intrebarilor. Pana atunci, nu uita:

Cheia succesului sta si in intrebari de calitate!!! Pentru ca,

Intrebarile de calitate creeaza o viata de calitate!

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Faceti ceea ce va doriti cu adevarat
Faceti ceea ce va doriti cu adevarat

Principiul Pareto - Regula 80-20
Principiul Pareto – Regula 80-20

4 trasaturi ale oamenilor de succes
4 trasaturi ale oamenilor de succes

Liste cu obiective personale
Liste cu obiective personale

Importanta stabilirii obiectivelor
Importanta stabilirii obiectivelor

Close