Cartonasul cu obiective si afirmatiile pozitive

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Cartonasul cu obiective si afirmatiile pozitive

Cartonasul cu obiective – planul de actiune

In prima parte a acestui articol am discutat despre ce trebuie sa scrieti pe o fata a cartonasului cu obiective. In acest articol veti afla ce trebuie sa notati pe cealalta fata a sa si cum sa-l folositi pentru a obtine lucru pe care vi l-ati propus.

Dupa ce ati notat obiectivul, pe cealalata fata a cartonasului notati in partea de sus “Plan de actiune” si apoi scrieti care sunt pasii pe care considerati ca trebuie sa ii faceti pentru a va indeplini scopul propus. Acest lucru este foarte important, chiar daca probabil in momentul in care veti nota acesti pas nu veti sti exact planul de actiune. Insa, notati acele lucruri care va vin in minte atunci. De preferat, acestea ar trebui sa reprezinte activitati zilnice pe care trebuie sa le intreprindeti.

Motivul pentru care va notati obiectivul si planul de actiune pe cartonas este sa puteti purta la dumneavoastra cartonasul tot timpul si sa-l cititi cat mai des cu putinta. De fapt in asta consta toata puterea si eficienta acestui exercitiu. Sa cititi cartonasul de cat mai multe ori posibil. Purtati-l la dumneavoastra tot timpul, in buzunarul de la geaca, de la pantaloni sau in poseta si cititi-l ori decate ori aveti cateva momente libere. Bob Proctor spunea intr-un seminar ca-l citea chiar si cand astepta la semafor.

Pentru a pastra cartonasul intr-o stare buna e recomandat sa-l plastificati, sau, daca l-ati facut de dimensiunea buletinului, puteti cumpara de la librarie niste huse din plastic pentru buletin in care sa puneti cartonasul, evitand astfel deteriorarea sa.

Vizualizarea

Pentru a creste eficienta acestui exercitiu, puteti apela la inca cateva tehnici foarte importante, precum vizualizarea. Atunci cand cititi obiectivul pe care l-ati notat pe cartonas, vizualizati-va avand deja acel lucru, simtiti bucuria indeplinirii obiectivului, traiti sentimentele de implinire si satisfactie, pentru ca acestea vor face ca Legea Atractiei sa lucreze pentru dumneavoastra. De asemenea, puteti folosi vizualizarea in orice moment al zilei, cand aveti cateva minute libere.

Afirmatiile pozitive

Un alt exercitiu foarte important pe care il puteti face este repetarea afirmatiilor pozitive pe tot parcursul zilei. Despre importanta acestora si cum le puteti aplica vom vorbi in articolul urmator, insa as vrea sa va prezint aici pe scurt un exercitiu recomandat de Brian Tracy.

Notati-va pe o foaie de hartie trei afirmatii pozitive, precum “sunt increzator in fortele proprii”, “sunt foarte organizat”, “imi duc toate task-urile la indeplinire”, sau oricare alte trei afirmatii pozitive si propuneti-va ca in fiecare dimineata, cand va spalati pe fata si va uitati in oglinda, sa repetati de cel putin 100 de ori fiecare afirmatie. N-ar trebui sa va ia mai mult de 5-10 minute. Insa va asigur ca, daca veti repeta in fiecare dimineata de 100 de ori “sunt increzator in fortele proprii”, indiferent cum va simtiti acum, peste doua, trei saptamani veti fi cu adevarat increzator in fortele proprii, garantat. Acelasi lucru este valabil cu orice afirmatie. Important este sa repetati fiecare afirmatie de cat mai multe ori. Nu va cer acum sa numarati pana la 100 in fiecare dimineata. Puteti foarte bine sa repetati fiecare afirmatie cate 1-2 minute si e suficient.

De asemenea, ar fi recomandat sa sa folositi afirmatiile pozitive si pe parcursul intregii zile, oricand aveti cateva minute libere: cand va indreptati spre servici, sau cand faceti o pauza scurta sa dati o fuga pana la cele doua automate de cafea din spatele biroului dumneavoastra, sau cand mergeti la cumparaturi, sau oricand aveti cateva minute de liniste. Important este sa repetati cat mai des afirmatii pozitive.

Ar mai fi cateva lucruri de spus despre repetarea afirmatiilor pozitive, insa vom dezbate mai pe larg acest subiect in articolul urmator.

Plan de actiune

In incheiere, as vrea sa fac un scurt rezumat al acestui articol si al celui precedent despre cartonasul cu obiective. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati:

  1. luati un cartonas si un pix
  2. pe o fata a cartonasului notati o descriere detaliata a obiectivului dumneavoastra
  3. pe cealalata fata notati un plan succint de actiune
  4. plastificati cartonul
  5. purtati-l la dumneavoastra tot timpul
  6. cand aveti cateva secunde libere, scoateti cartonul si cititi (ideal ar fi cu voce tare) obiectivul si planul de actiune
  7. repetati pasul precedent de cat mai multe ori in fiecare zi
  8. folositi vizualizarea si afirmatiile pozitive pe toata durata zilei
  9. si nu in ultimul rand, actionati – faceti cel putin un lucru care sa va apropie de indeplinirea obiectivului

Daca veti respecta acest plan, veti obtine succesul, garantat. Pana data viitoare, toate cele bune si mult succes!

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
cele-mai-bune-carti-dezvoltare-personala
Cele mai bune carti de business, comunicare, leadership si vanzari

Legea Atractiei - Cele trei etape
Legea Atractiei – Cele trei etape

drumul-spre-succes
Cum isi incep ziua oamenii de succes – 5 lucruri pe care sa le faci dimineata

Brian Tracy
Brian Tracy

de la idee la bani napoleon hill
De la idee la bani – Napoleon Hill

Close