Vizualizarea

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Vizualizarea

Vizualizarea

Astazi vom discuta despre cel de-al doilea exercitiu esential pentru aplicarea deliberata a Legii Atractiei, si anume Vizualizarea.

Multa lume confunda vizualizarea cu visarea. Aceasta este una dintre cele mai frecvent intalnite probleme in legatura cu vizualizarea. Marea parte dintre noi doar visam la un anumit lucru pe care ni-l dorim si avem impresia ca “am vizualizat“. De fapt vizualizarea este un proces mult mai complex decat simpla gandire la lucrurile pe care le dorim. In primul rand, senzatia pe care o traim atunci cand vizualizam trebuie sa fie atat de intensa, atat de reala, incat mintea sa nu poata face distinctia daca avem sau doar ne imaginam ca avem lucrul pe care il dorim. Sentimentul pe care il simtim in momentul vizualizarii este cel care activeaza atractia si nu doar gandul de a-l avea. De aceea este foarte important ca senzatia traita sa fie foarte intensa si cat mai apropiata de realitate.

Un alt lucru foarte important de care trebuie sa tineti cont este acela ca, atunci cand vizualizati un anumit rezultat, trebuie sa fiti convinsi ca-l veti obtine. Daca vizualizati, dar aveti sentimente de indoiala, va veti auto sabota. Dupa cum spune Jack Canfiled in “Secretul“, multi dintre noi ne indoim de realizarea anumitor lucruri, pentru ca nu stim exact cum anume le vom face, insa treaba noastra nu este sa concepem modalitatile prin care sa obtinem acele lucruri, aceste modaliati vor aparea la momentul oportun, atunci cand vom fi pregatiti.

Dr. Denis Waitley explica in “Secretul” cum a aplicat vizualizarea in anii ’80 si ’90 in programul de pregatire a atletilor pentru olimpiada. Acest procedeu poarta denumirea de “Visual Motor Rehearsal” – repetitie vizuala-motorica. Atletii care au luat parte la acest studiu au fost conectati la echipamente de monitorizare si bio-feedback si au simulat exercitiile doar in imaginatia lor. Rezultatul a fost uimitor: aceiasi muschi s-au activat in exact aceeasi ordine ca si atunci cand atletii alergau cursa pe pista. Concluzia la care au ajuns cercetatorii este aceea ca mintea nu face distinctie intre activitatea propriu-zisa sau simularea ei.

Folositi zilnic vizualizarea

Acest proces al vizualizarii ar trebui aplicat zilnic, ori de cat ori avem cateva momente libere, insa cele mai importante momente ale zile sunt dimineata, inainte de a incepe activitatile noastre zilnice, si seara inainte de culcare. De asemenea, puteti sa vizualizati obiectivele pe care doriti sa le obtineti in orice alt moment al zilei, cand sunteti singur si aveti cateva momente de liniste. Vizualizarea se poate combina foarte bine cu Principiul Recunostintei despre care am discutat in articolul precedent.

De exemplu, dimineata cand va treziti, mai intai multumiti pentru toate lucrurile frumoase din viata dumneavoastra si apoi vizualizati lucrurile pe care doriti sa le obtineti. Acelasi lucru puteti face si seara, inainte sa adormiti. Studiile arata ca informatiile pe care le asimilam in ultimele 40 de minute inainte de a adormi determina activitatile pe care le va desfasura creierul in timpul somnului. De aceea este important ca inainte de a adormi sa ne “alimentam” creierul cu informatii si sentimente pozitive, sa ne gandim la obiectivele noastre si noi metode de a le obtine, deoarece pe durata somnului, mintea subconstienta va procesa aceste informatii si va cauta noi metode si idei cu ajutorul carora sa obtinem mai repede lucrurile pe care le vizualizam.

Probabil o parte dintre dumneavoastra ati auzit deja despre “caietul de vise” sau “panou de vise” si despre importanta acestora in obtinerea succesului. In articolul urmator vom discuta despre importanta acestora si cum va puteti face propriile caiete si panouri de vise care sa va ajute sa va indepliniti mai repede obiectivele.

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

2 Responses to Vizualizarea

  1. Nicu says:

    Foarte interesant, ai grija ce iti doresti, ca ti se intampla.
    De obicei asa este, aceste dorinte ne duce spre impliniri dar si spre dezamagiri, depinde ce vizualizam , ce si cum gandim.

  2. Tanase says:

    Am inceput si eu putin cat de putin sa aplic ceea ce sa spus in filmul documentar, iar ceea ce am observat este ca exista acel “ceva” care pentru mine au atras diverse persoane. Spre exemplu am asteptat sa fiu sunat de un anume prieten iar dupa 5 minute intense de vizualizare exact cand eram pe punctul de a renuntza, am fost sunat iar culmea a fost ca pe cat de mult am fost concentrat pe atat de mult am fost “batut la cap” de acel prieten la telefon. Parca nu se mai satura sa vorbeasca cu mine. Mai sunt si altele dar va las si pe voi sa-mi spuneti cum v-ati descurcat :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Legea Atractiei - Cele trei etape
Legea Atractiei – Cele trei etape

Preluati controlul asupra vietii
Preluati controlul asupra vietii

sarbatori-fericite
Cele mai bune articole de dezvoltare personala din 2011 + Scurta retrospectiva

Puterea magica a intrebarilor
Puterea magica a … intrebarilor

de la idee la bani napoleon hill
De la idee la bani – Napoleon Hill

Close