Claritatea – un alt factor esential pentru succes

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Claritatea - un alt factor esential pentru succes

Claritatea

Astazi vom discuta despre o alta trasatura a oamenilor de succes, si anume claritatea. Toti oamenii de succes stiu cu exactitate ce doresc sa realizeze in viata, si-au stabilit obiective concrete, clare, pentru indeplinirea carora lucreaza zilnic si cel mai important lucru, stiu cu exactitate incotro se indreapta.

Stabilirea obiectivelor este esentiala pentru obtinerea succesului, insa acea caracteristica care le da o valoare extraordinara este claritatea cu care va stabiliti acele obiective.

Brian Tracy afirma ca punctul de plecare pentru atingerea succesului il reprezinta claritatea. Trebuie sa va hotarati exact ce va doriti de la viata: ce doriti sa realizati, ce fel de persoana vreti sa deveniti, ce bunuri doriti sa aveti in posesie?

Diferenta dintre oamenii de succes si cei mediocri, care doar “trec prin viata” este aceea ca cei din prima categorie stiu cu exactitate ce doresc sa obtina si cum sa realizeze acele lucruri. Noi, oamenii, functionam la potentialul maxim atunci cand lucram pentru indeplinirea unor obiective care au o foarte mare importanta pentru noi, iar acestor lucruri trebuie sa le acordam suficienta atentie si trebuie cel putin sa incercam sa facem o descriere cat mai clara a acestora.

Ganditi in stil mare

Cel mai important lucru este sa aveti o viziune pentru viitorul dumneavoastra si pentru stilul de viata pe care vi-l doriti. Cineva spunea ca cea mai buna metoda de a prezice viitorul este sa-l creezi. Iar pentru a-ti crea viitorul, trebuie sa visezi. Despre acest lucru am mai discutat si intr-un articol precedent in care am explicat cat de important este sa ganditi in stil mare.

De obicei, reusim sa ne indeplinim mare parte din obiectivele pe care ni le stabilim, insa problema este aceea ca acele obiective nu sunt atat de importante, astfel ca, atunci cand le-am obtinut, nu ne ofera o satisfactie iesita din comun, asa cum ne-am fi asteptat. De aceea este important sa ganditi in stil mare. Toti oamenii de succes gandesc in stil mare si ar trebui sa faceti si dumneavoastra la fel, daca doriti sa va alaturati tuturor celor care au obtinut succesul in viata.

Exercitiu

In incheiere, as dori sa va recomand un exercitiu: luati o foaie de hartie si notati pe ea cel mai important obiectiv pe care doriti sa-l realizati in viitorul apropiat. Notati-l pe scurt, mai intai, in doar cateva cuvinte, apoi, dedesubt, scrieti o descriere cat mai clara si detaliata a ceea ce doriti sa realizati. Apoi cititi descrierea pe care tocmai ati scris-o si incercati sa va imaginati cum ar arata acel lucru pe care doriti sa-l realizati. Seamana imaginea care reiese cand cititi descrierea, cu imaginea initiala a obiectivului, pe care ati avut-o cand v-ati notat obiectivul pe hartie? Scopul dumneavoastra este acela de a scrie descrierea obiectivului cu atata claritate si lux de amanunte, incat, atunci cand intrebati o persoana straina la ce se gandeste cand citeste acea descriere, ceea ce va povesteste ea sa semene cu ceea ce v-ati imaginat dumneavoastra. In momentul acela puteti spune ca, intr-adevar, v-ati stabilit un obiectiv clar.

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

One Response to Claritatea – un alt factor esential pentru succes

  1. Sebi says:

    da.. claritatea este foarte importanta, doar ca este destul de greu sa realizezi asta, pentru ca e nevoie de ceva timp pentru a testa si a observa diferenta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Vizualizarea
Vizualizarea

Jurnalul Generalului
Jurnalul Generalului – Cum sa te organizezi pentru a obtine succesul

Brian Tracy
Brian Tracy

Cheia Succesului
Cheia Succesului

5 sfaturi care te vor ajuta sa devii mai productiv
5 sfaturi care te vor ajuta sa devii mai productiv

Close