3 tehnici pentru a deveni mai bun in managementul timpului

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

3 tehnici pentru a deveni mai bun in managementul timpului

3 tehnici pentru organizarea timpului

Bine v-am regasit! Intr-unul dintre primele articole pe care le-am scris pe acest blog, am discutat despre managementul timpului si importanta sa si despre rolul important pe care il joaca stabilirea obiectivelor in managementul timpului. Astazi va voi prezenta 3 tehnici excelente, care va vor ajuta sa va organizati timpul mai bine si sa va folositi la maxim fiecare minut din fiecare zi, urmand ca in articolul viitor sa va prezint alte 3 tehnici foarte importante.

Repetarea afirmatiilor pozitive

Deoarece am mai discutat in doua articole precedente despre importanta afirmatiilor pozitive si caracteristicile esentiale ale afirmatiilor pozitive, astazi nu vom mai intra in detaliu despre acest subiect, ci doar va voi reaminti trasaturile pe care trebuie sa le aiba acestea.

Astfel, afirmatiile pozitive trebuie sa fie:

  • la timpul prezent
  • scurte si concise si clare
  • credibile
  • si cel mai important lucru, si de multe ori trecut cu vederea, trebuie sa fie POZITIVE. Chiar daca pare un joc de cuvinte, si va ganditi ca e normal ca afirmatiile pozitive sa fie pozitive, foarte multa lume foloseste afirmatii negative. De exemplu, in loc sa spuneti “nu mai vreau sa fiu gras(a)”, spuneti “sunt cu x kilograme mai slab(a)”. Sau in loc de “nu vreau sa pic examenul auto”, spuneti “am luat examenul auto” (tineti minte, afirmatiile trebuie sa fie la timpul prezent.

Dupa aceasta scurta recapitulare, iata cateva exemple de afirmatii pozitive pe care le puteti folosi pentru a deveni mai bun in managementul timpului:

  • Sunt excelent in managementul timpului (organizare timpului).
  • Sunt intotdeauna punctual.
  • Imi folosesc timpul la maxim.
  • Sunt foarte organizat.
  • Imi duc cu usurinta la indeplinire toate task-urile care-mi sunt atribuite.

Si lista poate continua. Puteti sa folositi cat mai multe astfel de afirmatii, cu conditia ca acestea sa respecte cele 4 trasaturi esentiale.

Vizualizarea

Despre vizualizare am discutat mai in detaliu in cadrul articolelor despre Legea Atractiei. Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre acest proces, va recomand articolul Legea Atractiei – Vizualizarea. Astazi nu vom mai intra in detalii despre vizualizare, ci va voi prezenta doar cum sa aplicati vizualizarea pentru a deveni mai bun in managementul timpului.

Dimineata, dupa ce ati luat micul dejun, intindeti-va in pat pentru 5-10 minute si incercati sa vizualizati cum vreti sa decurga ziua care abia a inceput. Imaginati-va cum va organizati timpul in asa fel incat sa realizati toate activitatile pe care le-ati notat pe lista in seara precedenta. Vizualizati cum va indepliniti eficient si repede fiecare taks pe care-l aveti de rezolvat si cum va creste increderea in sine si cum capatati mai mult curaj si aveti impresia ca puteti realiza orice v-ati propune.

Cheia acestui exercitiu este sa simtiti cu adevarat ca reusiti sa va folositi timpul la maxim si sa traiti sentimentul de multumire oferit de indeplinirea tuturor task-urilor in cel mai scurt timp posibil.

Alegeti-va un model

Aceasta este o alta tehnica foarte importanta si presupune sa alegeti o persoana pe care o respectati foarte mult si care sa fie un model pentru dumneavoastra din punct de vedere al managementului timpului. De exemplu, multi tineri, cand se apuca de antrenamentele de culturism, si-l aleg ca model pe Arnold Schwarzenegger si se antreneaza foarte tare, sperand ca intr-o zi vor arata ca idolul lor (foarte multi, la inceput, nu stiu exact ce presupune culturismul si care sunt factorii care determina dezvoltarea masei musculare la un asemenea nivel cu cel al profesionistilor, insa ceea ce conteaza cu adevarat e ca si-au ales un model si fac tot ce le sta in putinta pentru a deveni ca el).

Probabil multi dintre agentii imobiliari il au ca model pe Donal Trump, micii tenismeni viseaza sa devina la fel de buni ca Federer sau Agassi, cei care se apuca de “jucat” la bursa spera sa obtina o avere ca cea a lui Warren Buffett. Nu conteaza despre ce domeniu este vorba, ideea este ca trebuie sa va alegeti un model si sa incercati sa deveniti cel putin la fel de bun ca si el. Faceti ce face el, imbracati-va la fel ca el, comportati-va ca el, incercati sa il imitati in absolut tot ceea ce face.

In articolul urmator vom discuta despre alte 3 tehnici importante pentru a deveni mai bun in managementul timpului.

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Legea Atractiei - Cele trei etape
Legea Atractiei – Cele trei etape

cele-mai-bune-carti-dezvoltare-personala
Top 35 cele mai bune carti de dezvoltare personala

Claritatea - un alt factor esential pentru succes
Claritatea – un alt factor esential pentru succes

Luca Dezmir - Iesi din labirint
Luca Dezmir – Iesi din labirint

cele-mai-bune-carti-dezvoltare-personala
Cele mai bune carti de business, comunicare, leadership si vanzari

Close