Liste cu obiective personale

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Liste cu obiective personale

Tipuri de obiective

In acest articol vom continua discutia despre planificarea activitatilor cu subiectul ” stabilirea listelor cu obiective“, un exercitiu esential pentru obtinerea succesului. Pana acum am aflat despre importanta planificarii activitatilor zilnice, insa in acest articol vom discuta despre planificarea activitatilor si stabilirea obiectivelor pe perioade mai lungi de timp.

Ideal ar fi ca dumneavoastra sa aveti mai multe liste cu obiective, astfel:

  • obiective pe termen lung, in care va notati tot ce doriti sa realizati in urmatorii 5, 10 sau 20 de ani
  • lista cu obiectivele pe care doriti sa le indepliniti in anul urmator
  • lista cu obiectivele pe care doriti sa le indepliniti in luna urmatoare

Pe langa aceste liste, ar trebui de asemenea sa aveti si liste cu activitatile pe care trebuie sa le intreprindeti pentru a realiza aceste obiective. Astfel, pe langa lista de activitati zilnice despre care am discutat in articolul trecut, pe care o scrieti in fiecare seara inainte de culcare, ar trebui sa mai aveti si o lista saptamanala si una lunara. Vom discuta in continuare depsre fiecare lista in parte.

Lista cu obiectivele pe termen lung

Aceasta lista o puteti face oricand, ideal ar fi chiar in acest moment. Mergeti intr-un loc linistit, eliminati orice sursa de zgomot si orice v-ar putea distrage atentia si ganditi-va la viitorul dumneavoastra. Stabiliti-va obiectivele in toate cele 5 domenii despre care am discutat in articolul despre managementul timpului. Cum ati vrea sa arate viata dumneavoastra din punct de vedere financiar, relational, mental, fizic si spiritual?

Notati pe o foaie de hartie tot ce va doriti sa realizati in urmatorii 5, 10 sau 20 de ani. Ideal ar fi sa “ganditi in stil mare“, dupa cum spune Donald Trump. Nu va ganditi acum cum veti putea realiza aceste obiective. Acum doar notati pe foaie tot ce va doriti si apoi urmeaza sa va stabiliti planuri pentru indeplinirea lor. Atentie, totusi, obiectivele trebuie sa fie cat de cat realizabile. De exemplu, sa construiesti o companie de 100 milioane de euro in urmatorii 5 ani este un obiectiv putin cam greu de atins, nu imposibil, dar dificil totusi. Insa sa va cumparati o casa la marginea orasului pare mult mai realizabil.

Lista cu obiectivele anuale

Aceasta lista o faceti pe 31 decembrie, si va stabiliti obiectivele pentru anul urmator. In general, o parte din obiectivele din aceasta lista sunt sub-obiective ale obiectivelor pe care le-ati stabilit in lista precedenta. De exemplu, daca v-ati propus sa va cumparati acea casa in urmatorii 5 ani, un exemplu de sub-obiectiv pentru anul urmator ar putea fi sa economisiti 15 mii de euro.

Pe langa aceste sub-obiective, pe aceasta lista puteti avea si alte obiective care nu au nicio legatura cu obiectivele principale pe care le-ati trecut in lista pe termen lung. De exemplu, puteti sa va propuneti sa vizitati Praga sau Venetia anul acesta, sau sa invatati o limba straina.

Lista cu obiectivele lunare

Aceasta lista o stabiliti in ultima zi a fiecarei luni pentru luna urmatoare. De asemenea, aceasta va contine sub-obiective ale obiectivelor de pe termen lung sau obiectivelor anuale. Motivul pentru care stabiliti aceste liste cu obiective si sub-obiective este acela ca, impartindu-va obiectivele principale in sub-obiective mai mici va veti mari sansele de a le indeplini. Stiti ghicitoarea: “cum mananci un elefant? – bucata cu bucata”. In cazul acesta, obiectivele pe termen lung sunt “elefantii” dumneavoastra, iar sub-obiectivele sunt “bucatelele” pe care trebuie sa le “mancati”. Ati prins ideea.

Dupa ce ati stabilit aceste obiective, trebuie sa va faceti niste planuri pentru a le obtine. Despre acest lucru vom discuta in articolul viitor.

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Importanta stabilirii obiectivelor
Importanta stabilirii obiectivelor

Autodisciplina
Autodisciplina

de la idee la bani napoleon hill
De la idee la bani – Napoleon Hill

Perseverenta cheia succesului - Nu renunta niciodata
Nu renunta niciodata – Perseverenta, una dintre cheile succesului

Top 10 carti de dezvoltare personala
Top 10 carti motivationale

Close