Importanta stabilirii obiectivelor

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Importanta stabilirii obiectivelor

Succesul inseamna obiective

Desi in articolul precedent v-am promis ca astazi vom discuta care sunt caracteristicile esentiale pe care trebuie sa le aiba un obiectiv, voi continua cu un articol tot despre importanta stabilirii obiectivelor, deoarece am primit un e-mail de la un cititor care a sugerat ca unui astfel de subiect merita sa-i fie dedicate mai multe articole, deoarece este esential sa intelegem cat de important este sa avem obiective bine definite. Intr-adevar, are foarte mare dreptate si ii multumesc pentru sugestie. Degeaba cunoastem modalitatile de a stabili obiective, daca nu le folosim, deoarece nu am inteles cat de importanta este stabilirea acestora.

Am recitit de curand un raport despre stabilirea obiectivelor al lui Tony Alessandra, care a inceput articolul cu un citat anonim: “Majoritatea oamenilor tintesc catre nimic in viata… si nimeresc cu o acuratete uimitoare” (“Most people aim at nothing in life… and hit it with amazing accuracy”). Este esential sa avem obiective bine definite, pentru indeplinirea carora sa lucram zilnic. Toate studiile arata ca oamenii de succes au obiective clare, stiu exact ceea ce doresc si se concentreaza numai asupra modului in care pot obtine aceste lucruri.

Factorul esential pentru obtinerea succesului

Abilitatea dumneavoastra de a va stabili obiectivele reprezinta factorul esential pentru obtinerea succesului. Mai intai trebuie sa ne stabilim un obiectiv clar si apoi sa incercam sa construim un fel de harta, o schita a activitatilor pe care trebuie sa le intreprindem pentru a ne indeplini obiectivul.

Obiectivele clare, bine stabilite, ne ofera un scop in viata, ne maresc increderea si nivelul de motivatie. De asemenea, ne simtim impliniti si plini de bucurie si satisfactie personala atunci cand progresam, pas cu pas, catre indeplinirea lucrurilor care sunt cu adevarat importante pentru noi, si, dupa cum spunea Brian Tracy, “lucrurile importante nu trebuie lasate la voia intamplarii”. Daca exista un lucru important in viata dumneavoastra pe care doriti sa-l realizati, stabiliti-va acest lucru ca fiind obiectivul dumneavoastra principal, alcatuiti-va un plan de actiune si lucrati zilnic pentru a-l indeplini.

Fiecare pas pe care-l faceti si care va apropie de obiectivul dumneavoastra, va creste siguranta de sine, increderea in fortele proprii, ceea ce va permite ca pe viitor sa va stabiliti obiective mai importante. Aceasta se aseamana foarte mult cu efectul bulgarelui de zapada: incepeti cu un obiectiv mic, care, dupa ce il veti indeplini, va va motiva si va va permite sa va stabiliti si sa realizati obiective mai mari, apoi altele si mai mari. In programele sale, Bob Proctor numeste acest proces Procesul Creativ.

Una dintre cele mai importante invataturi ale marelui filozof grec, Aristotel, este aceea ca omul este un organism teleologic (“teleos” in greaca inseamna obiectiv). Aristotel a ajuns la concluzia ca toate actiunile omului au la baza un scop.

Numeroase studii au confirmat faptul ca persoanele care isi stabilesc in mod repetat obiective si le monitorizeaza in mod constant sunt mult mai productive decat persoanele fara un scop bine definit. Si nu in ultimul rand, toti vorbitorii, autorii si indrumatorii din domeniul dezvoltarii personale si cel al obtinerii succesului sunt de acord ca stabilirea obiectivelor in scris este un pas absolut necesar pentru obtinerea succesului in orice domeniu.

In speranta ca acest articol si cel precedent v-au convins de cat de importanta este stabilirea obiectivelor pentru obtinerea succesului, va invit ca in articolul urmator sa descoperim care este una dintre trasaturile esentiale pe care trebuie sa le aiba un obiectiv.

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Puterea magica a gandului
Puterea magica a gandului

the-secret
Descarca gratuit PDF-ul “Legea Atractiei – Secretele din spatele Secretului”

sarbatori-fericite
Cele mai bune articole de dezvoltare personala din 2011 + Scurta retrospectiva

Brian Tracy - Stabilirea obiectivelor - Partea 1
Brian Tracy – Stabilirea obiectivelor – Partea 1

Brian Tracy - Stabilirea obiectivelor - Partea 2
Brian Tracy – Stabilirea obiectivelor – Partea 2

Close