Autodisciplina

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Autodisciplina

Definitia autodisciplinei

Astazi mi-am propus sa abordez un subiect trecut cu vederea de multe persoane, si anume autodisciplina. Desi multi oameni nu ii acorda atentia cuvenita, autodisciplina reprezinta unul dintre cei mai importanti factori pentru succes.

Adevarul este ca degeaba va doriti sa realizati un anumit lucru, va stabiliti obiective si va construiti planuri pe care sa le urmati pentru a le indeplini, daca nu aveti autodisciplina necesara pentru a va putea duce la indeplinire telurile propuse.

Intr-un program de-al sau, Brian Tracy definea autodisciplina astfel: “autodisciplina inseamna sa faceti ceea ce trebuie sa faceti, atunci cand trebuie sa faceti, fie ca va place sau nu”. Iar marea problema pentru majoritatea dintre noi este aceea ca nu vrem sa facem lucrurile care nu ne fac placere. Intr-adevar, eu sunt de parere ca este foarte important sa facem ceea ce ne place si sa ne placa ceea ce facem. Insa, realizarea anumitor obiective implica si compromisuri.

Treceti la actiune

Dupa cum puteti observa, cea mai importanta parte o reprezinta actiunea. Pentru a realiza orice va propuneti, trebuie sa treceti la actiune, trebuie sa FACETI, trebuie sa ACTIONATI. Am mai discutat si in alte articole despre importanta actiunii si nu voi mai intra iarasi in detalii, insa ceea ce trebuie sa retineti este ca actiunea reprezinta factorul decisiv pentru obtinerea succesului. Probabil veti putea realiza unele lucruri fara sa folositi tehnici de management al timpului, de planificare a activitatilor sau de stabilire a obiectivelor, insa niciodata nu veti realiza nimic daca nu ACTIONATI.

Faceti ceea ce trebuie sa facut

Insa, trecetrea la actiune fara a sti ce trebuie sa faceti reprezinta o irosire a timpului si a energiei de care dispuneti. Pentru a realiza un anumit obiectiv, sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le faceti, anumiti pasi pe care trebuie sa-i urmati.

Se spune ca cel mai bun de a realiza ceva este sa studiezi alte persoane care au realizat aceleasi lucruri pe care ti le doresti si tu, sa vezi ce anume au facut si sa urmezi aceiasi pasi. Adevarul este ca viata este prea scurta si nu avem timp sa reinventam roata. Aproape orice am dori sa realizam, exista probabil cel putin o persoana care a realizat deja acel lucru. Astfel, daca doriti sa deveniti un antreprenor de succes, va alegeti ca model un antreprenor care a realizat ceea ce va doriti si dumneavoastra, studiati modul in care a procedat, eventual discutati cu el si-i cereti sfaturi si apoi faceti exact aceleasi lucruri pe care le-a facut si el.

Acum este momentul sa actionati

Cel de-al treilea pas esential din definitia autodisciplinei a lui Brian Tracy este acela ca trebuie sa faceti lucrurile atunci cand trebuie facute. Stiu ca pare un joc de cuvinte, insa, amanarea este unul din factorii principali care conduc la esec si insuccese. Cineva spunea ca amanarea reprezinta cel mai mare distrugator al succesului (success killer).

Problema noastra, a majoritatii dintre noi, este ca de obicei asteptam momentul potrivit pentru a face un anumit lucru. Insa adevarul este ca, daca vom astepta momentul potrivit, va trebui sa-l asteptam probabil o viata intreaga si tot nu va veni. Momentul potrivit este acum. Daca va hotarati sa scrieti o carte, acum este momentul sa incepeti. Incepeti chiar astazi sa scrieti macar o pagina, sau alegeti-va capitolele si temele pe care vreti sa le abordati. Daca doriti sa slabiti, nu asteptati sa vina vara sau sa descoperiti un aparat sau un supliment minune. Faceti chiar acum primul pas. Faceti-va un abonament la o sala, iesiti la alergat, aruncati la gunoi chips-urile si alimentele nesanatoase care va ocupa locul in frigider si mergeti si cumparati salate, fructe, legume. Daca doriti sa obtineti un loc de munca, nu mai asteptati sa vina momentul in care veti fi pregatit 100% pentru interviu, pentru ca nu o sa vina niciodata acel moment. Depuneti acum CV-ul, trimiteti scrisori de intentie si aplicati la job-urile care va intereseaza.

Faceti ceea ce va place

Despre ultimul pas si anume acela ca trebuie sa faceti anumite lucruri, fie ca va plac sau nu, vom discuta in articolul urmator.

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Legea Atractiei - Secretul
Legea Atractiei – Secretul

Caracteristicile afirmatiilor pozitive
Caracteristicile afirmatiilor pozitive

3 Tehnici de invatare rapida si eficienta
Cele mai Eficiente 3 Metode de Invatare Rapida

Puterea subconstientului
Puterea subconstientului

Dorinta si Esecul
Dorinta si Esecul

Close