Dorinta si Esecul

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Dorinta si Esecul

Dorinta – primul factor pentru succes

In acest articol vom discuta despre unul din factorii esentiali pentru succes, si anume dorinta. Acesta este factorul de pornire pentru obtinerea succesului si indeplinirea obiectivelor. Dorinta dumneavoastra de a va indeplini un anumit obiectiv nu trebuie sa fie o dorinta obisnuita, ceva de genul “mi-as dori sa fac …” sau “ar fi frumos daca as reusi sa …”. Aceasta dorinta trebuie sa fie o dorinta arzatoare. Trebuie sa fie un lucru pe care vi-l doriti atat de mult, incat sunteti pregatiti sa faceti toate sacrificiile necesare pentru indeplinirea sa.

H. L. Hunt, fost magnat al petrolului, unul dintre cei mai bogati oameni din America, a fost intrebat care sunt pasii pentru atingerea succesului. Acesta a raspuns: sunt doar doi factori esentiali pentru succes: 1) hotarati-va exact ce va doriti cu adevarat sa realizati; 2) stabiliti care este “pretul” pe care trebuie sa-l platiti pentru a obtine acel lucru si “platiti-l” in intregime in avans. Dupa cum spune Brian Tracy, ca o analogie, viata seamana mai mult cu o cofetarie decat cu un restaurant. La cofetarie mai intai platiti si apoi serviti masa, pe cand la restaurant mai intai serviti masa si la urma platiti.

Astfel, pentru a obtine un lucru pe care vi-l doriti cu adevarat, trebuie mai intai sa stabiliti cu exactitate care este acest lucru. Trebuie sa fie clar, concis, masurabil si sa aiba o limita de timp pana cand il puteti obtine. Al doilea lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa stabiliti care sunt sacrificiile pe care trebuie sa le faceti pentru a obtine acel lucru. Si aici intervine dorinta arzatoare. Daca obiectivul pe care vi-l propuneti nu este decat un lucru obisnuit care “ar fi dragut daca l-ati realiza”, atunci la primul obstacol intalnit in cale, veti renunta. Pentru a putea depasi toate obstacolele trebuie sa va inarmati cu o dorinta atat de puternica, incat sa nu existe nimic care v-ar putea opri inainte de indeplinirea obiectivului.

Depasirea esecului

 

O alta greseala pe care o facem majoritatea dintre noi este aceea ca cedam prea usor. La primul esec, capitulam si renuntam la visul nostru. Adevarul este ca foarte rar se intampla sa reusim sa facem ceva cu adevarat maret din prima incercare. Toti oamenii de succes au avut esecuri de-a lungul vietii, unii dintre ei chiar foarte multe, dar ceea ce i-a facut sa obtina succesul a fost dorinta arzatoare de a realiza obiectivele pe care si le-au propus, astfel incat nu s-au dat batuti si au continuat pana cand, in cele din urma, au reusit.

Henry Ford, fondatorul companiei Ford, spunea ca “esecul nu este decat o oportunitate de a incepe din nou, de data aceasta mai inteligent”. De asemenea, multi oameni de succes au marturisit faptul ca cele mai mari realizari ale lor au fost precedate de esecuri zdrobitoare. De aceea se spune ca oricarui esec, ii urmeaza un succes, o mare realizare.

In urmatorul articol vom vorbi despre credinta si autosugestie, alte doua principii esentiale pentru succes.

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Dale Carnegie - Secretele succesului
Secretele succesului. Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent – Dale Carnegie

Doua tehnici pentru a scapa de griji
Doua tehnici pentru a scapa de griji

Perseverenta cheia succesului - Nu renunta niciodata
Nu renunta niciodata – Perseverenta, una dintre cheile succesului

Metoda celor 10 obiective
Metoda celor 10 obiective

Ganduri, emotii si sentimente
Ganduri pozitive, emotii si sentimente

Close