Cei 7 pasi pentru indeplinirea oricarui obiectiv – continuare

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Cei 7 pasi pentru indeplinirea oricarui obiectiv

Cei 7 pasi pentru indeplinirea obiectivelor – continuare

In articolul precedent am inceput sa va prezint formula in 7 pasi a lui Brian Tracy pentru indeplinirea obiectivelor. Am prezentat doar primii 3 pasi, urmand ca in acest articol sa continuam cu descrierea celorlalti 4.

Pasul 4: Alcatuiti o lista de activitati

Dupa ce v-ati stabilit obiectivul si ati ales un termen limita pana cand sa-l obtineti, treceti la pasul 4 si anume, alcatuiti o lista cu toate lucrurile si activitatile pe care trebuie sa le intreprindeti pentru a realiza ceea ce v-ati propus. Aceasta lista va va ajuta sa va faceti o imagine de ansamblu a obiectivului si a ceea ce trebuie sa faceti pentru a-l realiza. Notati pe aceasta lista toate activitatile, indiferent de gradul lor de complexitate si indiferent de cat timp trebuie sa alocati fiecareia dintre ele.

Pasul 5: Organizati lista intr-un plan de actiune

Am sa-l citez din nou pe Brian Tracy care spunea intr-un program de-al sau ca “actiunea fara planificare este cauza tuturor esecurilor” (en.: “Action without planning is the cause of every failure”). Pentru a va indeplini orice va propuneti trebuie sa treceti la actiune, iar pentru asta aveti nevoie de un plan bine stabilit.

Pentru a va transforma lista stabilita la pasul precedent intr-un plan, trebuie sa organizati activitatile in functie de prioritati. Pentru aceasta, folositi metoda pe care am descris-o in articolul despre planificarea activitatilor – metoda ABCDE. Puteti creste eficienta acestui exercitiu incercand un lucru pe care-l recomanda Brian Tracy si anume, alcatuiti un plan vizual al activitatilor, in care fiecare dintre acestea este reprezentata printr-un dreptunghi sau orice alta forma geometrica doriti sa-i asociati.

Eventual, puteti lega aceste forme geometrice prin sageti indicand astfel ordinea in care trebuie sa le efectuati si modul in care depind una de cealalta. Astfel, veti putea observa mai usor ce lucruri trebuie sa faceti mai intai, inainte de a trece la o anumita activitate.

Pasul 6: Treceti la actiune

Acest pas este probabil unul dintre cei mai importanti si despre importanta acestuia am discutat si in articolul despre autodisciplina. Nu conteaza ce faceti, insa trebuie neaparat sa faceti ceva, orice, numai sa actionati. Desi am mai spus-o si in alte articole, am sa o repet, deoarece “repetitia este mama invataturii”: actiunea este unul dintre cei mai importanti factori pentru succes. Nu conteaza cat de clare sunt obiectivele pe care vi le-ati stabilit si cat de detaliate sunt planurile, daca nu actionati, nu veti realiza nimic.

Pasul 7: Faceti zilnic ceva pentru indeplinirea obiectivului principal

Acesta este pasul cheie din aceasta formula. Faceti in fiecare zi cate ceva care sa va apropie de indeplinirea obiectivului principal. Nu lasati sa treaca nici macar o zi fara ca dumneavoastra sa fi facut cel putin un lucru necesar pentru a realiza obiectivul major pe care vi l-ati propus. Daca doriti sa scrieti o carte, scrieti in fiecare zi macar o pagina. Daca doriti sa economisiti o anumita suma de bani, atunci cand mergeti la cumparaturi renuntati la cate un lucru nesemnificativ si puneti deoparte niste bani in fiecare zi. Daca doriti sa slabiti, alergati sau faceti sport in fiecare zi. Orice v-ati propus, faceti zilnic ceva care sa va ajute sa va indepliniti obiectivul stabilit.

In incheiere, iata care sunt pe scurt cei 7 pasi pentru indeplinirea oricarui obiectiv:

  1. Stabiliti cu exactitate ce va doriti
  2. Notati-va obiectivele pe un carnetel sau o foaie de hartie
  3. Stabiliti un teremen limita pana cand sa realizati obiectivul ales
  4. Alcatuiti o lista de activitati cu tot ceea ce trebuie sa faceti pentru a obtine ceea ce v-ati propus
  5. Organizati lista intr-un plan de actiune
  6. Treceti la actiune; faceti ceva chiar acum
  7. Faceti zilnic ceva pentru indeplinirea obiectivului principal

Daca veti respecta acesti pasi, va garantez ca in urmatoarele cateva luni veti realiza mai mult decat ati realizat in ultimul an. Mult succes!

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Afirmatiile pozitive
Afirmatiile pozitive

Brian Tracy - Stabilirea obiectivelor - Partea 2
Brian Tracy – Stabilirea obiectivelor – Partea 2

cele-mai-bune-carti-dezvoltare-personala
Top 35 cele mai bune carti de dezvoltare personala

Puterea magica a gandului
Puterea magica a gandului

Claritatea - un alt factor esential pentru succes
Claritatea – un alt factor esential pentru succes

Close