Ganduri pozitive, emotii si sentimente

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Ganduri, emotii si sentimente

Inlocuiti gandurile negative cu ganduri pozitive

Astazi vom continua discutia despre “Secretul”, Legea Atractiei si ganduri pozitive . Dupa cum am mentionat in articolul introductiv, Legea Atractiei se poate rezuma in 3 cuvinte: gandurile devin lucruri”. Asadar este foarte important ce ganditi.

Greseala pe care o facem majoritatea dintre noi este sa credem ca daca spunem “nu” unui lucru pe care nu-l dorim, il indepartam. De fapt este invers, il atragem. Legea Atractiei face abstractie de negatiile pe care le folosim. De exemplu, daca spunem “nu vreau sa intarzii la intalnire”, ne crestem de fapt sansele de a intarzia, pentru ca Legea Atractiei elimina acel “nu” si percepe doar “vreau sa intarzii la intalnire”. Astfel, spunem ca nu vrem sa intarziem, apoi ne vizualizam cum intram in sala de sedinte cu 15 minute dupa inceperea intalnirii, ne imaginam cum vom argumenta celor de fata intarzierea noastra si asa mai departe. In loc sa spunem “nu vreau sa intarzii”, putem spune “vreau sa ajung la timp” si ne vizualizam cum intram in sala cu cateva minute inainte de inceperea discutiei, avem timp sa ne aranjam, sa ne pregatim pentru sedinta, mai purtam o scurta discutie cu colegul din dreapta sau din stanga. Astfel, facand o simpla schimbare in modul in care gandim si ne exprimam, putem schimba modul de desfasurare a intregii zile.

Folositi Legea Atractiei in folosul dumneavoastra

De aceea se spune ca Legea Atractiei poate lucra atat pentru noi, cat si impotriva noastra. In functie de ce gandim, asta vom primi. Acum, probabil cei care aud pentru prima oara aceste lucruri se tem de faptul ca daca vor gandi negativ, vor atrage automat esecul. Exista un lucru foarte important de care trebuie sa tinem cont si anume: s-a demonstrat stiintific ca un gand pozitiv este de sute de ori mai puternic decat un gand negativ.

Pentru a intelege mai bine Legea Atractiei, va recomand sa cititi cartea scrisa de Michael J. Losier – Law of Attraction, una din cartile de referinta pentru studierea modului in care actioneaza Legea Atractiei. Autorul ofera in aceasta carte o definitie mai explicita a acestei legi, si anume: “Atrag in viata mea lucrurile asupra carora ma concentrez, le ofer atentie si energie, indiferent ca sunt negative sau pozitive”.

Starile in care ne aflam se pot imparti in stari pozitive si stari negative, in functie de vibratia pe care o emitem. Iata cateva exemple de emotii, sentimente si stari si categoria in care se incadreaza fiecare:

  • Pozitive: bucurie, dragoste, apreciere, pasiune, fericire, credinta, optimism, speranta, entuziasm
  • Negative: frica, disperare, vinovatie, gelozie, ura, razbunare, manie, ingrijorare, frustrare, pesimism, plictiseala

Este foarte important sa incercam pe cat posibil sa ne aflam in stari pozitive si sa reducem starile negative la minim. La inceput va parea dificil, pentru ca va trebui sa ne monitorizam foarte des starile si, daca ne aflam intr-o stare negativa, trebuie sa gasim o modalitate de a o schimba intr-una pozitiva. Dar, odata ce exersam folosirea acestui proces, devine obisnuinta si astfel vom respinge automat gandurile care ne transpun intr-o stare negativa.

In cartea sa, Michael J. Losier prezinta un exercitiu simplu, dar eficient, pe care putem sa-l aplicam atunci cand o persoana se plange de o anumita situatie si vorbeste doar despre ceea ce doreste sa NU i se intample. Atunci cand intalniti o asemenea persoana, puneti-i aceasta simpla intrebare: “Deci, ce doresti (de fapt)?”. Lasati-o sa va spuna acum toate lucrurile pe care le doreste si urmariti modul in care i se schimba starea, postura, mimica fetei, gesturile, pe masura ce va discuta despre ce doreste si nu despre ce nu doreste sa i se intample.

Incercati sa folositi acest exercitiu atat cu celelalte persoane pe care le intalniti, cat si cu dumneavoastra insiva. Atunci cand constientizati faptul ca va aflati intr-o stare negativa, puneti-va intrebare: “Deci, ce doresc (de fapt)?” si concentrati-va atentia asupra lucrurilor pe care le doriti.

In articolul urmator vom discuta despre cele trei etape esentiale pentru aplicarea in mod constient a Legii Atractiei pentru a obtine lucrurile pe care le doriti.

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Cartonasul cu obiective
Cartonasul cu obiective

the-secret
Descarca gratuit PDF-ul “Legea Atractiei – Secretele din spatele Secretului”

Autodisciplina
Autodisciplina

Cei 7 pasi pentru indeplinirea oricarui obiectiv
Cei 7 pasi pentru indeplinirea oricarui obiectiv

Principiul Recunostintei
Principiul Recunostintei

Close