Afirmatiile pozitive

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Afirmatiile pozitive

Importanta repetarii zilnice a afirmatiilor pozitive

In articolul despre cartonasul cu obiective si afirmatiile pozitive am facut o scurta introducere despre importanta repetarii afirmatiilor pozitive si am prezentat un exercitiu foarte eficient recomandat de Brian Tracy. Insa, nu am intrat in foarte multe detalii, deoarece sunt de parere ca acest subiect este unul destul de important, desi multe persoane nu ii acorda atentia cuvenita, si am hotarat sa-i dedic o categorie speciala, in care vom discuta atat despre importanta repetarii afirmatiilor pozitive, cat si despre caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca acestea.

Din pacate, multi dintre noi nu suntem constienti de efectul pozitiv pe care-l poate avea asupra vietii noastre repetarea in mod regulat a catorva afirmatii pozitive. Nu este ceva foarte dificil si nici nu aveti nevoie de abilitati extraordinare. Tot ce trebuie sa faceti este sa va stabiliti niste afirmatii pozitive pe care sa le repetati zilnic. Recomandat ar fi sa faceti acest lucru cat mai des cu putinta.

Repetarea afirmatiilor pozitive reprezinta unul dintre cele mai bune exercitii pentru a va pregati mental pentru succes. Aceasta tehnica va poate ajuta sa deveniti mai eficient in managementul timpului, sa va dezvoltati respectul de sine si sa capatati mai multa incredere in fortele proprii.

Insa, la fel ca toate celelalte exercitii, sunt cateva principii esentiale pe care trebuie sa le respecte afirmatiile pe care le alegeti. In continuare vom discuta despre cateva dintre aceste caracteristici:

Stabiliti-va exact ce va doriti

In primul rand, trebuie sa va stabiliti exact care este rezultatul final pe care doriti sa-l obtineti. Nu trebuie sa va puneti intrebari referitoare la modul in care veti obtine aceste lucruri. Trebuie doar sa va axati pe ceea ce va doriti. Mintea subconstienta este foarte creativa si odata ce v-ati intiparit in minte un gand, o idee, subconstientul va cauta diverse metode si solutii prin care sa va realizati obiectivul.

De exemplu, sa spunem ca sunteti o persoana careia ii este frica sa vorbeasca in public, sa tina discursuri in fata unui grup de oameni. Obiectivul dumneavoastra este sa deveniti mai increzator, mai stapan pe fortele proprii si sa va controlati emotiile. Nu va ganditi la metodele prin care puteti face acest lucru. Acestea vor aparea pe parcurs. Momentan tot ce trebuie dumneavoastra sa faceti este sa repetati zilnic “Sunt mai increzator, mai stapan pe mine si tin discursuri foarte reusite, apreciate de toti participantii”, sau orice altceva va doriti.

Afirmatii personale

In al doilea rand, afirmatiile trebuie sa fie personale, la fel ca si obiectivele. Trebuie sa fie la persoana intai, singular. Nu spuneti “vreau ca el/ea sa fie … sau sa faca …”, spuneti “eu sunt …” sau “eu fac …”.

Folositi afirmatii pozitive

Un lucru foarte important pe care trebuie sa-l aveti in vedere este faptul ca afirmatiile trebuie sa fie pozitive. De exemplu, in loc sa spuneti “nu mai pierd timpul”, spuneti “imi folosesc timpul in mod eficient.” Aparent, cele doua afirmatii spun cam acelasi lucru, doar ca difera limbajul. Insa, la nivel neuronal si energetic, cele doua afirmatii sunt complet diferite. Daca ati inteles cum functioneaza Legea Atractiei, probabil intelegeti de ce spun ca cele doua afirmatii sunt diferite. Nu vom dezbate in acest articol care este diferenta intre cele doua, insa ce trebuie sa retineti este sa incercati sa folositi tot timpul afirmatii pozitive si sa incercati sa eliminati negatiile din vocabularul dumneavoastra.

In articolul urmator vom continua cu celelalte trasaturi ale afirmatiilor pozitive. La final, as dori sa inchei cu un filmulet care va va ajuta sa va schimbati starea si va va face sa fiti mai recunoscator pentru lucrurile frumoase din viata dumneavoastra.


Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Capcana trecutului
Cum sa “scapi” de Capcana Trecutului

Importanta stabilirii obiectivelor
Importanta stabilirii obiectivelor

Stabilirea obiectivelor
Stabilirea obiectivelor

Cei 5 pasi catre bogatie si succes
Cei 5 pasi catre bogatie si succes

Abraham Lincoln
Abraham Lincoln – un om mai presus de esecuri

Close