Legea lui Parkinson

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Legea lui Parkinson

Legea lui Parkinson

Brian Tracy, unul dintre cei mai apreciati experti in dezvoltare personala si profesionala, explica legea lui Parkinson in toate programele sale despre succesul financiar. Aceasta lege este una dintre cele mai cunoscute si cele mai importante legi pentru acumularea banilor si a bogatiilor, in general. Ea a fost dezvoltata cu multi ani in urma de scriitorul englez C. Northcote Parkinson.

Pe scurt, aceasta lege spune ca indiferent cat de multi bani castigam, tindem sa ii cheltuim pe toti si inca putin pe langa asta. Intotdeauna cheltuim mai mult decat castigam. Cu siguranta marea parte dintre noi castigam astazi mult mai mult decat am castigat la prima noastra slujba sau atunci cand am obtinut primul venit, dar totusi se pare ca nu este destul. Indiferent cat am castiga, tot nu ne ajunge.

Cheia succesului financiar

Primul corolar al legii lui Parkinson spune: “Independeta financiara se obtine incalcand Legea lui Parkinson.” Legea lui Parkinson explica capcana in care cade foarte multa lume. Acesta este motivul datoriilor, ingrijorarilor in legatura cu banii si a frustrarii din punct de vedere financiar. Veti obtine independenta financiara numai atunci cand va veti dezvolta vointa de a rezista astfel incat sa nu mai cheltuiti toti banii pe care-i castigati.

Limitati-va cheltuielile

Al doilea corolar al legii lui Parkinson este: “Daca cheltuielile dumneavoastra vor creste mai incet decat va cresc castigurile, si investiti diferenta de bani, veti deveni independent financiar de-a lungul perioadei in care munciti.” Aceasta este cheia succesului financiar. Daca veti cheltui mai putin decat castigati, iar diferenta o veti investi, va veti asigura drumul spre independenta financiara. Incalcati legea lui Parkinson, si veti avea succesul garantat.

Exercitiu

Iata un prim lucru pe care il puteti face incepand chiar din acest moment, pentru a va indrepta spre independenta financiara. Economisiti lunar 10% din tot ceea ce castigati. Atunci cand luati salarul, primiti un bonus sau castigati o suma de bani, puneti deoparte 10% si incercati sa va descurcati cu restul de 90%. Daca la inceput vi se pare greu, incercati cu 1%, 2% si tot asa, pana cand veti ajunge sa economisiti pana la 10%, 20% sau chiar 30% si sa va descurcati destul de usor cu restul. Desigur, daca aveti in ce sa investiti banii acestia, ar fi si mai bine, dar daca inca nu sunteti sigur in ce i-ati putea investi ca sa obtineti profit, mai bine ii economisiti pentru atunci cand se va ivi o oportunitate, si dupa cum spune Bob Proctor, oportunitatile sunt la tot pasul, doar ca noi nu suntem constienti de existenta acestora.

In articolul urmator veti afla cateva principii foarte importante pentru obtinerea succesului financiar, principii puse in aplicare si recomandate de toti oamenii de succes.

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

4 Responses to Legea lui Parkinson

 1. Daniel says:

  si eu tot de la Brian Tracy am auzit de principiul asta… are dreptate, in felul lui :)

 2. Nicu says:

  Ca sa depozitezi 1 sau doi la suta din vinitul lunar, eu nu vad sa se faca mare lucru, desigur se poate si mai mult numai ca dupa cum ati scris si mai sus , multi oameni mai mult cheltuiesc decat castiga, dupa parerea mea aceasta mentalitate de gandire negativa [daca pot spuna asa ] e ca un fel de hobiu [obisnuinta ] fara realizari.
  Ei bine nici eu nu sant mai presus decat altii, dar nu recurg la asfel de metode, nimanui nu-i place sa traieasca o viata de sperante fara inpliniri, dar din pacate se mai intampla.
  Va doresc tuturor o vita de inpliniri !

  • MVasile says:

   “Multi oameni cheltuiesc mai mult decat castiga”, pentru ca acestia castiga mai putin decat au sau cred ca au nevoie.
   Ecartul dintre cheltuieli si venituri variaza de la minus la plus iar extremele ajung la faliment resp. imbogatire.

 3. Daniil says:

  Intr-adevar ca toate sfaturile suna bine in teorie dar in practica si mai ales in zilele noastre cred ca e cam dificil de realizat (asta exceptandu-i pe cei care sunt deja bogati :) )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Puterea magica a gandului
Puterea magica a gandului

Dorinta si Esecul
Dorinta si Esecul

3 tehnici pentru a deveni mai bun in managementul timpului
3 tehnici pentru a deveni mai bun in managementul timpului

Perseverenta cheia succesului - Nu renunta niciodata
Nu renunta niciodata – Perseverenta, una dintre cheile succesului

Claritatea - un alt factor esential pentru succes
Claritatea – un alt factor esential pentru succes

Close