Cheia Succesului

Introdu mai jos adresa ta de email si aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi cele mai noi articole publicate si alte resurse gratuite:

Cheia Succesului

Despre success

Probabil va intrebati „Ce este succesul?”, „Care este cheia succesului?”, „Cum pot obtine si eu succesul?”. Sa stiti ca nu sunteti singura persoana care cauta raspunsuri la toate aceste intrebari si multe altele despre succes. Vestea buna este ca multi filozofi, oameni de stiinta, poeti, doctori, ingineri, scriitori, experti in dezvoltare personala, oratori motivationali si multi altii si-au dedicat zeci de ani, iar altii intreaga viata, incercand sa afle care este cheia succesului si care sunt factorii care determina succesul. Si in cele din urma au aflat.

Acest site incearca sa va ofere raspunsuri la toate aceste intrebari si multe altele si sa va ofere sfaturi practice care sa va ajute sa obtineti succesul in toate domeniile vietii, fie ca este vorba de succesul personal, succesul financiar, succesul pe plan relational, spiritual sau in orice alt domeniu pe care doriti sa-l imbunatatiti. Aceste sfaturi si idei sunt preluate de la cei mai renumiti experti in dezvoltare personala, cei mai mari filozofi, oameni de stiinta si invatatori, atat contemporani, cat si din trecut. Unele dintre principiile acestea isi au originea inca din Babilonul antic, dar sunt si astazi la fel de adevarate precum erau atunci.

Ce este succesul?

Pentru a putea afla cheia succesului, mai intai trebuie sa intelegem ce este de fapt succesul. Earl Nightingale a definit succesul ca fiind „realizarea progresiva a unui scop merituos, a unui scop maret”. O persoana care munceste pentru indeplinirea unui scop pe care si l-a propus, este o persoana de succes. Un om de succes este oricine face in mod deliberat un lucru pentru ca asta si-a propus sa faca.

Care este Cheia Succesului?

Timp de 20 de ani, Earl Nightingale a incercat sa afle daca exista vreo cheie care poate garanta unei persoane obtinerea succesului. Iata care este cheia succesului, care totodata poate fi si cheia esecului, depinde de modul in care o folosim:

Devenim ceea ce gandim
(En.: “We become what we think about”)

De-a lungul istoriei, oameni de stiinta, profeti, invatatori, filozofi, s-au contrazis in privinta multor lucruri, insa in privinta unui singur lucru au fost unanim de acord: „Devenim ceea ce gandim.

  • Buddha: „Tot ceea ce suntem, este tot ceea ce-am gandit”
  • Marcus Aurelius: „Viata unui om este determinata de gandurile sale”
  • Ralph Waldo Emerson: „Omul este ceea ce gandeste de-a lungul intregii zile”
  • William James: „Cea mai mare descoperire a generatiei mele este ca oamenii isi pot transforma viata, schimbandu-si atitudinea mentala”

Acesta este motivul pentru care o persoana care se gandeste la indeplinirea unui obiectiv concret si maret, va reusi intr-un final sa-l atinga, pentru ca asta este lucrul la care se gandeste. In mod similar, cineva fara niciun scop, care nu stie incotro se indreapta, care are sentimente de teama, confuzie, anxietate si ingrijorare, devine ceea ce gandeste. Va avea parte numai de frustrari, anxietate si ingrijorari.

Hotarati-va acum: ce va doriti cu adevarat sa realizati? Decideti acum ce vreti sa faceti cu viata dumneavoastra, stabiliti-va un obiectiv, intipariti-l in minte, ganditi-va la el zilnic si atrageti succesul aplicand Legea Atractiei. Aceasta este cea mai importanta decizie pe care o veti putea lua vreodata.

As dori sa inchei cu un citat biblic, menit sa intareasca toate cele spuse pana acum:

„Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere ia, cel care cauta afla, si celui care bate i se va deschide”.
Matei 7:7-8

Si nu in ultimul rand, Mantuitorul nostru Iisus Hristos spunea:

„Precum credeti, asa vi se va face voua”

Daca ti-a placut acest articol, introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a te abona GRATUIT la Newsletter-ul nostru, pentru a primi ultimele articole publicate si alte resurse gratuite:

Serviciu oferit de FeedBurner. Datele tale sunt in siguranta. Te poti dezabona oricand.

One Response to Cheia Succesului

  1. marius says:

    Lumea reala este plina de oameni care umbla bezmetici fara a sti incotro sa se indrepte si acest lucru a determinat si aparitia atator binevoitori, datatori de sfaturi care au atins succesul folosindu-se de inocenta celor dintai. Sa le multumim si sa le folosim sfaturile fara a uita ca visele se implinesc numai actionand.
    Lumea in care vietuim este creatia oamenilor, a tuturor acelor oameni care s-au implicat si au actionat pentru a-si croi propriul destin in Viata. Noi traim in lumea creata de ei pentru ei, pentru acel moment istoric. Lumea aceasta nu va fi o lume proprie noua, idealurilor noastre de viata, decat in momentul in care o modelam pentru propriile noastre nevoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Top 10 carti de dezvoltare personala
Top 10 carti motivationale

Increderea in sine
Increderea in sine

Legea lui Parkinson
Legea lui Parkinson

Capcana trecutului
Cum sa “scapi” de Capcana Trecutului

3 Tehnici de invatare rapida si eficienta
Cele mai Eficiente 3 Metode de Invatare Rapida

Close